Помощник-треньорът на националния отбор по баскетбол на България Васил Христов

...
Помощник-треньорът на националния отбор по баскетбол на България Васил Христов
Коментари Харесай

Помощник-треньорът на националите влиза в щаба на Рилски спортист

Помощник-треньорът на националния тим по баскетбол на България Васил Христов влиза в треньорския щаб на Рилски състезател, оповестиха от клуба.

Христов ще оказва помощ с уменията си на другите двама треньори в клуба - Людмил Хаджисотиров и Любомир Киров. Това е втори престой за треньора в Рилски състезател, като първият му подобен е бил през 2011 година Васил Христов е треньор по баскетбол с 13 години опит с подрастващи баскетболисти в школите на Спортни гении и Лукойл Академик.

Той е помощник-треньор в мъжкия народен тим на България, с който сега взе участие на Евробаскет 2022. Осем сезона е бил помощник-треньор и скаут в тимове от Националната баскетболна лига (НБЛ), както и старши треньор на националния тим на България за младежи до 20 години за 2019 година С тях завоюва 5-ото място на Европейското състезание дивизия Б.

Христов е бил участник на шест европейски шампионати за подрастващи, като помощник-треньор. Завършил е НСА „ Васил Левски “, компетентност баскетбол и магистратура спортна публицистика. През предходната година Васил Христов взима присъединяване в специализация в Байерн Мюнхен при Андреа Тринкери, както и във Фортитудо при Серхио Скариоло.

През тази тази година той приключва с отличие и в Топ 3 треньорската школа към ФИБА. Христов е част от влиятелната академия от 2019 до 2022 година, като курсът има една година спиране поради Ковид. 45 от 64 треньора от цяла Европа плюс от Япония и Пуерто Рико приключват курса, като 64 го стартират през 2019 година В този интервал Васил Христов попива познания от лекторите Пабло Ласо, Ненад Трунич, Андреа Тринкиери, Арик Шивек, Янез Дърварич, Гордън Хърберт, Светислав Пешич. Майкъл Шварц пък от самото начало е началник на курса, в който курсистите имаха опция да работят и с един бележит състезателен психолог Айсим Алтай, експерт с доста опит в професионалния спорт. В края на образованието Христов се подрежда измежду най-хубавите трима в курса, като получава отлични оценки на финалните три изпита.

През годините пък експертът показва на менторите и две курсови работи, както и две презентации онлайн пред всички по отношение на разбор на състезател и разбор на тим.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР