Помощник-треньорът на националния отбор на България по баскетбол Васил Христов

...
Помощник-треньорът на националния отбор на България по баскетбол Васил Христов
Коментари Харесай

Васил Христов влиза в треньорския щаб на баскетболния Рилски спортист

Помощник-треньорът на националния тим на България по баскетбол Васил Христов влиза в треньорския щаб на Рилски състезател, оповестиха от клуба от Самоков.

Христов ще оказва помощ с уменията си на другите двама наставници - Людмил Хаджисотиров и Любомир Киров. Това е втори престой за треньора в Рилски състезател, като първият беше през 2011 година. Васил Христов е треньор по баскетбол с 13 години опит с подрастващи в школите на Спортни гении и Лукойл Академик.

Помощник-треньор в мъжкия народен тим на България, с който сега взе участие на ЕвроБаскет 2022. Осем сезона е бил асистент и скаут в отбори от НБЛ, както и селекционер на националния тим на България за младежи до 20 години през 2019-а. С отбора завоюва пето място на Европейското състезание дивизия Б.

Христов е бил участник на шест европейски шампионати за подрастващи като помощник-треньор. Завършил е НСА " Васил Левски ", компетентност баскетбол и магистратура спортна публицистика.

През предходната година Христов взима присъединяване в специализация в Байерн Мюнхен при Андреа Тринкери, както и във Фортитудо при Серхио Скариоло.

През тази помощник-треньорът на България и към този момент подобен в Рилски състезател приключва с отличие и в топ 3 треньорската школа към ФИБА.

Христов е част от влиятелната академия от 2019 до 2022 година, като курсът има една година спиране поради КОВИД-19. 45 от 64 треньора от цяла Европа плюс от Япония и Пуерто Рико приключват курса, като 64 го стартират през 2019-а. В този интервал Васил Христов попива познания от лекторите Пабло Ласо, Ненад Трунич, Андреа Тринкиери, Арик Шивек, Янез Дърварич, Гордън Хърберт, Светислав Пешич. Майкъл Шварц пък от самото начало е началник на курса, в който курсистите имаха опция да работят и с един бележит състезателен психолог Айсим Алтай, експерт с доста опит в професионалния спорт.

В края на образованието Христов се подрежда измежду най-хубавите трима в курса, като получава отлични оценки на финалните три изпита. През годините пък експертът показва на менторите и две курсови работи, както и две презентации онлайн пред всички по отношение на разбор на състезател и разбор на тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР