Помощник на президента заяви, че разговорите са се състояли на

...
Помощник на президента заяви, че разговорите са се състояли на
Коментари Харесай

Русия разкри подробности за разговора между Байдън и Путин


Помощник на президента съобщи, че диалозите са се състояли на фона на невиждана "истерия " в Съединени американски щати

Съветникът по външната политика на Кремъл Юрий Ушаков разкри детайлности от р азговора сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън малко след приключването на телефонните диалози в събота вечерта, съобщи RT.

По време на брифинг за медиите Ушаков разкри, че диалозите са били проведени по искане на Вашингтон, като Съединени американски щати се базират на опасения от хипотетично идно "нахлуване " на Русия в Украйна. Първоначално беше планувано диалозите сред Путин и Байдън да се проведат в понеделник, добави служителят.

"Разговорът се организира в атмосфера на невиждана нервност от страна на американските публични лица във връзка хипотетичното идно "нахлуване " на Русия в Украйна ", съобщи Ушаков.

Путин подлага на критика напъните на Запада да милитаризира и да "напомпа " Украйна с съвременно оръжие, а сходни политики на процедура предизвикват Киев да се опита да позволи спора в източната част на страната със мощ, отбелязва Ушаков.

"На фона на изказванията за "инвазия " се основават условия за вероятни провокативни дейности от страна на украинските въоръжени сили ", сподели той.

Президентът на Русия беседва с Байдън за "разрушителните " политики, провеждани от украинските управляващи за "саботиране " на споразуменията от Минск - главно многонационално съглашение от 2015 година, което обрисува пътна карта за излизане от спора в Източна Украйна, където силите на Киев се изправят против отцепническите републики Донецк и Луганск. Руският президент акцентира, че западните страни не оказват задоволителен "натиск " върху Киев да извърши съглашението, означи Ушаков.

От своя странаq президентът на Съединени американски щати загатна за въвеждането на евентуални антируски наказания във връзка със обстановката към Украйна. Все отново диалогът за глобите не е бил в центъра на диалога сред Путин и Байдън и като цяло е бил градивен и "делови ", означи Ушаков.

През последните няколко месеца високопоставени западни представители и медии неведнъж упрекнаха Москва, че се пробва да нападне Украйна, като хипотетичното идно "нахлуване " неведнъж беше определяно като "неизбежно " Въпреки това в никакъв случай не са се появявали солидни доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Последните изказвания пристигнаха по-рано в събота, когато голям брой медии се позоваха на анонимни източници, съгласно които Москва може да нападна Киев идната сряда. Москва поредно отхвърля тези изказвания, като твърди, че не възнамерява да атакува Украйна или който и да било различен.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР