Помощите за отопление ще се вдигнат общо със 100 лв.

...
Помощите за отопление ще се вдигнат общо със 100 лв.
Коментари Харесай

Вдигат със 100 лева помощите за отопление идната зима

Помощите за отопление ще се вдигнат общо със 100 лева за идната зима. На месец пък сумата ще се вдигне с 20 лева от сегашните 104,71 лева Така за пет месеца сумата ще бъде 623,55 лева за петте месеца. Това заяви общественият министър в оставка Георги Гьоков на конференция.

Вече се одобряват заявки за помощта, като те могат да се подават до 31 октомври. До този миг 70 хиляди българи са поискали да бъдат подкрепени, сподели още Гьоков.  Целевата помощ се отпуска за интервал от пет месеца – от 1 ноември 2022 година до 31 март 2023 година 87% от хората, които ги получават се отопляват на твърдо гориво. 

На въпрос каква оценка си дава за свършената работа в общественото министерство, Гьоков съобщи: “Оценка, която си даваме на общественото министерство е добра. Свършихме добра работа. Аз нямам напрежение за това кой ще е идващият обществен министър стига да продължи в същата посока за поддръжка на хората ”.

Българска социалистическа партия е бил общественият дирек на държавното управление в оставка. Около това се сплотиха на взаимната конференция общественият министър в оставка Георги Гьоков и вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова. Те дадоха отчет за свършеното досега в състава на досегашното държавно управление. 



" За нас обществената политика е безспорен приоритет. За доста късото време и връхлетяни от доста рецесии, успяхме посредством бюджета да подкрепим фамилии, семейства, младежи, деца, възрастни с 22 милиарда лв.. Тези пари и политики бяха насочени към увеличение на майчинството, безвъзмездни детски градини и ясли, увеличение на пенсиите, поддръжка на работещите, увеличение на броя на фамилиите, които ще получат енергийни помощи през зимата. През цялото време политиката ни бе насочена към слабите, уязвимите, в това число и към хората с увреждания ", уточни Нинова. 

На идните договаряния за сформиране на държавно управление още веднъж преди всичко ще бъде подложен общественият детайл, добави тя. 

" За 7 месеца в обществената политика постигнахме неща, за които се борехме последните 10 години ", сподели още Нинова и добави, че предпочитан проблем остава инфлацията, цени, приходи, беднотия и неравноправие. Затова тя съобщи, че в договарянията за сформиране на ново държавно управление, ще продължат да бъдат общественият дирек в политиката на България. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР