Помощ от пожарни служби в 4 области- Бургас, Ямбол, Стара

...
Помощ от пожарни служби в 4 области- Бургас, Ямбол, Стара
Коментари Харесай

Помощ от 4 области за овладяване на пожарите чакат в Хасково

Помощ от пожарни служби в 4 области- Бургас, Ямбол, Стара Загора и Кърджали пътува към Хасково, където регионалният шеф Красимир Ангелов разгласи в късния следобяд бедствено състояние на територията на всички 11 общини в района поради експлоадирането на над 8 огромни пожара в гори, стърнища, сухи треви и шубраци.

Ангелов разяснява, че ситуацията остава динамична и извънредно комплицирана поради високите температури, мощните пориви напразно и тук-там труднодостъпните терени, като не е изключено по-късно до потърсят помощ и от военните.

Овладян е огънят в две къща на село Горно Добрево. Най-сериозно остава обаче, ситуацията край село Дъбовец в община Любимец, където гори гора, заяви Красимир Ангелов. Няма потърпевши при пожарите, само че поради извънредно високите температури и мощните пориви напразно пожарите се разрастват поради динамичната конюнктура и с това се основава компликация при преодоляването им, което от своя страна основава предпоставки за засягане на обитаемоте места, разяснява хасковският регионален шеф.

Червен код за рисково горещо време е в действие през днешния ден за област Хасково, а за риска от пораждане на пожари от районната дирекция сигнализират от няколко дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР