Поморийци скочиха на протест срещу застрояването на мястото до емблематичните

...
Поморийци скочиха на протест срещу застрояването на мястото до емблематичните
Коментари Харесай

Поморийци излизат на протест срещу застрояването на Парк Яворов

Поморийци скочиха на митинг против застрояването на мястото до емблематичните яворови скали. От гражданска самодейност " Да спасим Яворовите скали " излязоха с апел към жителите на Поморие да се включат в митинга против застрояването.

" Да се помолим за обърканите души на oбщинските съветници и кмета на Поморие! Заедно да отправим молитва към Свети Георги - настойникът на Поморие да пречисти душите на общинските съветници от сребролюбието и на сесията на 30 януари 2018 година да гласоподават " ПРОТИВ " импортираната докладна на кмета, обвързвана с построяването на хотел до Яворовите скали! ", се споделя в апела.

Протестът ще се организира в събота, а по време на него ще бъде отслужен и молебен. Протестът на 27 януари ще стартира в 11 и 30 часа до кръговото кръстовище пред манастир " Свети Георги " и ще продължи един час.

Поморийци целят обществено да покажат несъгласието на жителите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града - Парк " Яворов " , включващ паметника на поета, Яворовите скали и лятно кино " Яворов ".

С митинга негодуващи желаят да кажат изрично " не " на парцелирането на територията под паметника на Яворов , преобразуването на част от нея в частна общинска благосъстоятелност в интерес на частен вложител, който възнамерява на това място градеж на хотел, както и на бетонирането на Яворовите скали.

Организаторите приканват всеки, който милее за предпазване на историческата памет и респект към делото и творчеството на Пейо Яворов, да се усеща добре пристигнал да се включи в протестния протест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР