Поморие ще отбележи Йордановден – 6 януари, с традиционно изваждане

...
Поморие ще отбележи Йордановден – 6 януари, с традиционно изваждане
Коментари Харесай

Ето как Поморие ще отбележи Йордановден

Поморие ще означи Йордановден – 6 януари, с обичайно изваждане на богоявленския кръст от Черно море. Началото е в 10:30 часа, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Ритуалът ще бъде съпроводен от водосвет за здраве и благоденствие, отслужен в храм „ Преображение Господне “. Преди това ще бъде отслужен празнична Света литургия в храм „ Свето Рождество Богородично “ и манастир „ Свети Георги “, допълват от общината.

След Богоявленския водосвет, в 10:30 часа, от храм „ Свето Рождество Богородично “ ще тръгне литийно шествие до морската алея пред ритуалната зала на улица „ П. К. Яворов “, където ще се извърши ритуалното мятане на Светия кръст във водите на Черно море.  

Желаещите да се включат в ритуала могат да го създадат единствено с авансово записване в църквата „ Свето Рождество Богородично “ или в манастир „ Свети Георги Победоносец “, прецизират от общинския пресцентър.

Българска телеграфна агенция напомня, че предходната година 44-годишният волейболист Александър Борисов избави Светия кръст на Йордановден в Поморие. В ритуала се включиха 38 участници, които скочиха в студените води на Йордановден. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР