Поморие. Със средства от Община Поморие съвсем скоро ще бъдат

...
Поморие. Със средства от Община Поморие съвсем скоро ще бъдат
Коментари Харесай

Бургас: Община Поморие ще закупи ценна медицинска апаратура за нуждите на МБАЛ – Поморие

Поморие. Със средства от Община Поморие напълно скоро ще бъдат закупени два извънредно скъпи апарата за потребностите на локалната Многопрофилна болница за интензивно лекуване – компютърна томографска система (скенер) и съвременно видеоендоскопско съоръжение с апарати и принадлежности за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Новата здравна инсталация възлиза на над половин милион лв., има нужните лицензи и дава отговор на всички законови и механически условия.
„ Качеството на предоставяните здравни услуги в МБАЛ – Поморие не зависи единствено от работещите в нея медици, само че и от наличния инструментариум. Убеден съм, че новата техника доста ще способства както за по-точното диагностициране на пациентите, по този начин и за тяхното следващо лекуване. Здравето е най-голямото благосъстояние и считам, че всяка сума, време и изпитание, които влагаме в него, в действителност си костват ”, разяснява кметът Иван Алексиев. Чрез компютърно-томографската система ще бъдат осъществявани проучвания, употребяващи рентгенова технология и скенер за приемане на детайлни облици от кръвоносните съдове. Методът е минимално инвазивен и ще спомогне за откриването и предприемането на ограничения против редица болести на: съдовете на мозъка, крайниците, белите дробове, корема, дребния таз, сърцето. Видеоендоскопското съоръжение е още една грижа на високо равнище с диагностични и лечебни функционалности.
Освен явен облик и опция за разкриване на тъканни промени чрез пряк оглед на разнообразни вътрешни органи, апаратурата ще разрешава на оператора да вземе и биопсичен материал. Апаратурата ще бъде инсталирана в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ – Поморие и ще спомага освен за репродуктивното здраве, само че и за здравето на дамите във всяка възраст. Процедурите по осъществяване на публичните поръчки за двата апарата са към финала си. След приключване на избраните в Закон за обществените поръчки периоди за обжалване следва сключване на окончателните контракти, които включват доставка, монтаж, стартиране в употреба, образование на личния състав и гаранционна поддръжка на двете устройства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР