Поморие. Чрез открити уроци по хандбал и борба Поморие стана

...
Поморие. Чрез открити уроци по хандбал и борба Поморие стана
Коментари Харесай

Бургас: Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive

Поморие. Чрез открити уроци по хандбал и битка Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто народен координатор за България е Министерството на младежта и спорта, оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Като специфични посетители на събитието в града дойдоха Айлин Дахилова – Василева – шеф на кабинета на министър Кралев и международната шампионка Станка Златева. Малко преди формалния старт на уроците, кметът Иван Алексиев посрещна гостите в кабинета си, разказвайки им повече за локалните спортни клубове.
Откритият урок по хандбал се организира на многофункционалната спортна площадка със съдействието на преподавателите от СУ „ Иван Вазов ” Поморие и треньорите от Общински хандбален клуб „ Поморие ” – Александра Василева, Красимира Каръкова и Петя Митева. Повече от 70 възпитаници се включиха интензивно в играта и прецизно изпълняваха напътствията на опитните хандбалисти.
Всяко дете имаше опция да се включи и в последвалия открит урок по битка, който изнесе персонално именитата Станка Златева. С помощта на Георги Вражев – треньор на поморийския клуб „ Спартак ”, тя загря младите състезатели и им показва няколко основни техники на тепиха.
Спортът е здраве, мощ, гений, разсъдък и дисциплинираност. Дори и да не станем огромни спортисти, спортът ще ни научи на доста неща и ще ни помогне да стоим по-добре в обществото. Затова, деца, дано да спортуваме по-често и да бъдем дейни! Това сподели международната шампионка, в края на атрактивната си подготовка.
Като признателност за приноса в развиването на спорта, кметът Иван Алексиев връчи на Станка Златева специфичен плакет от Община Поморие. Плакет за Министерството на младежта и спорта бе връчен и на началника на кабинета Айлин Дахилова – Василева. Тя показа, че се усеща извънредно заредена от мероприятието и сервира своите поздрави за организацията.
За вложеното в откритите уроци усърдие и възторг учениците от СУ „ Иван Вазов ” Поморие получиха тениски, шапки и топки, обезпечени от Министерството на младежта и спорта и от Община Поморие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР