Поморие. Часът на Земята“ ще бъде отбелязан в Поморие на

...
Поморие. Часът на Земята“ ще бъде отбелязан в Поморие на
Коментари Харесай

Бургас: „Часът на Земята“ ще бъде отбелязан в Поморие на 30 март

Поморие. „ Часът на Земята “ ще бъде маркиран в Поморие на 30 март. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . „ Часът на Земята “ е най-голямата природозащитна самодейност в света, която се организира постоянно в последната събота на месец март. В рамките на самодейността милиони хора от целия свят алегорично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови здания притъмняват фасадите си. Така всички дружно насочат апел за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво въздействие могат да имат дребните действия върху огромната планета. Тази година Часът на Земята е на 30 март 2019 година от 20.30 до 21.30 чсаа, а мотото ще бъде „ Свържи се с природата “.
Община Поморие още веднъж ще поддържа концепцията, изключвайки за час осветлението на: Градската художествена изложба, Историческия музей, Рибарското пристанище и постройката на общинска администрация. Гражданите, съпричастни към световните екологични проблеми, могат да дадат своите 60 минути принос за решаването им като изключат електричеството в домовете си.
Часът на Земята обичайно подчертава върху връзката с природата, която прави живота ни вероятен. По-данни на отчета „ Жива планета “ природата ни обезпечава услуги на стойност 125 трилиона $ годишно, които сме привикнали да одобряваме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, сила и медикаменти, а не на последно място и среда за отмора и приятни разходки. Повече за „ Часът на Земята “ може да прочетете тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР