Помолих португалския президент да продължи да оказва военна и хуманитарна

...
Помолих португалския президент да продължи да оказва военна и хуманитарна
Коментари Харесай

Дуда: Помолих португалския президент да продължи да оказва военна и хуманитарна помощ на Украйна

„ Помолих португалския президент да продължи да оказва военна и филантропична помощ на Украйна “, съобщи полският президент Анджей Дуда на конференция, откакто одобри португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуса във Варшава, заяви „ TVP World ”.


Дуда разкри, че в диалозите са били прегледани „ обстановката към Полша, съветската експанзия против Украйна и въпросът за украинските бежанци в Полша ".

„ Благодарих на Португалия за досегашната й помощ, за поддръжката за украинците, нашите съседи, под формата да вземем за пример на филантропична помощ ", разкри полският държавен глава.

Дуда и Соуса разискаха и нуждата от използване на непрекъсната политика на наказания против Русия и предприемане на всички ограничения, с цел да бъде принудена Москва да спре експанзията си и да напусне интернационално приетите територии на Украйна.

" Русия освен би трябвало да спре експанзията си и да постави завършек на войната, само че на първо място Киев би трябвало да си върне контрола върху интернационално приетите си граници ", акцентира Дуда.


Двамата президенти разговаряха и за двустранното съдействие сред страните си.

Португалия е подготвена да помогне

„ Ние сме солидарни и подготвени да помогнем във всичко, обвързвано със обстановката на границата на Европейски Съюз, НАТО, само че и на други граници ", увери португалският президент, като благодари на Полша за „ сложната роля, която е играла и продължава да играе в името на главните полезности ".

„ И двете ни страни са членове на Европейски Съюз, НАТО и Организация на обединените нации. Членството в тези организми не е чисто протоколно. То значи, че сме единни във всичко, което е значимо. Особено по въпроси, които са свързани с полезностите на НАТО и Европейски Съюз - мир, взаимност, доближаване, подкрепяне на страни с държавни управления, които не дават отговор на нашето виждане ", уточни Соуса. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР