“Помогни ми дава информация за обхвата на правна помощ у

...
“Помогни ми дава информация за обхвата на правна помощ у
Коментари Харесай

Приложение ще помага на жертвите на домашно насилие

“Помогни ми ” дава информация за обсега на правна помощ у нас, стъпките, които би трябвало да подхващат за отбрана на своите права и контакти с институциите и организациите, ангажирани с поддръжка на потърпевши от домашно принуждение и принуждение, учредено на пола. Приложението дава опция за достъп до всички отраслови организации, които могат да оказват помощ. 

 

“С мобилното приложение " Помогни ми " насочваме доста мощно обръщение, че в нашето общество няма място за принуждение под каквато и да е форма ”, съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция. 

Приложението е създадено по план на Националното бюро за правна помощ, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. В построяването на приложението са взели участие и от “Информационно обслужване ”. 

 

Мария Габриел означи Закона за отбрана от домашно принуждение, както и Националния съвет по предварителна защита на домашно принуждение като правна рамка по тематиката за домашното принуждение. 

 

“Апликацията дава явен сигнал за съгласуваност сред всички институции, районни центрове, спешни центрове ”, добави външният министър.

“Жертвите на домашно принуждение ще получават поддръжката на страната. Тя, със цялата си мощ и всички свои институции, ще се грижи за тях и ще ги поддържа в отстояването на техните права ”, разяснява на собствен ред правосъдният министър Атанас Славов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР