Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за агресията между

...
Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за агресията между
Коментари Харесай

Помогнете на учителите да се справят с агресията, зоват от МОН

Помогнете на учителите, вместо да ги обвинявате за експанзията сред деца, приканиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

В писмо от Министерството на образованието и науката приканват за положително отношение към учителите. " Учителите поставят всекидневни старания да лимитират експанзията измежду учениците, както и да минимизират отрицателните последствия от агресивното държание и незадоволително положителното образование на част от тях . Нерядко самите преподаватели стават обект на вербална и даже физическа експанзия от страна на възпитаници и родители ", се споделя в писмото.

Това е повода от Министерството на образованието и науката да отхвърлят опитите педагозите да бъдат упреквани в разпространение на прояви на експанзия, направени през вчерашния ден пред парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Твърдението, че " учителите са най-масовите разпространители на клипове с експанзия сред деца ", без да бъде подкрепено от съответни доказателства, е безконтролно и нездравословно, се споделя в мнението на просветното ведомство.
 Деца пребиха дете. Заснеха видео. С жертвата работи психолог
Деца пребиха дете. Заснеха видео. С жертвата работи психолог

Според това по какъв начин се оправят институциите, които са ангажирани с предварителната защита, не остава нищо друго с изключение на да чакаме идващото видео

Те са безапелационни, че по този начин се окаля едно цяло съсловие, от чиито професионализъм и безрезервност в доста огромна степен зависи бъдещето на нацията.

Образователната система е огледало на обществото. Ето за какво оправянето с експанзията сред деца и възпитаници никога не е задача единствено на учителите . Тя може да бъде решена само с общите старания на педагози, психолози, родители и институции.

Повод за писмото е изказванието, че " учителите са най-масовите разпространители на клипове с експанзия сред деца. ". Мнението е изразено по време на съвещание на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта от координатора на националния център за безвреден интернет Георги Апостолов.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР