Помня юни 2018 г., последния ден, в който си тръгнах

...
Помня юни 2018 г., последния ден, в който си тръгнах
Коментари Харесай

Каранга: Аз потърсих ЦСКА за преговори, Гриша Ганчев е за мен като баща

" Помня юни 2018 година, последния ден, в който си потеглих от ЦСКА. Тогава дадох обещание на Дани Ганчев, че ще се върна и в този момент съм доста благополучен, че играя вкъщи, това е втората ми татковина. Няколко години прекарах тук, ЦСКА се трансформира във второто ми семейство. Последните 6 години прекарах в чужбина, в Китай. Играл съм с положителни футболисти, с огромни имена. Сега се връщам с доста повече опит и желая да оказвам помощ на ЦСКА с всичко допустимо - даже и на по-младите играчи в тима - желая да предам опита си ", описа Фернандо Каранга в изявление за клубната телевизия на " алените ".


Нападателят добави, че той самичък е поискал да се завърне в ЦСКА и допуска, че след още два мача към този момент ще къса мрежите.

" Аз потърсих ЦСКА за договаряния. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е непосредствен, а Гриша Ганчев е за мен като татко. Аз ги потърсих и им споделих, че желая да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този късмет и по тази причина съм тук. Благодарен съм за опцията. Ще продължа да се боря и да работя интензивно, с цел да ги развеселявам. Както им дадох обещание, тук съм не просто да мина, само че да оставя диря. Върнах се да станем първенци. Колкото и голове да съм вкарал преди, имам незавършена работа. Това е да заключа със златен ключ моята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се усещам комфортно с това, което съм направил за ЦСКА преди, за тази наслада, която съм дарил. Не би трябвало да лежа на остарели лаври, би трябвало да направя освен това за ЦСКА ".

Той описа още един път от кое място идва прякорът му.

" Когато започнах да играя футбол в Бразилия, тичах доста - надясно, наляво, доста се движех. Каранга коли в Бразилия. С тях се вършат доста надпревари. Родителите ми ме сравняваха с тези коли. Член на фамилията ми постави този прякор и във футбола станах Фернандо Каранга ", стартира Каранга.

" Много съм благополучен, че всички запомниха това име - Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга. Много съм благополучен, че където и да отида, ме познават хората и това е доста красиво ".

За моментното си положение бразилецът изясни: " Честно, физически се усещам доста добре, 100% подготвен съм. Сега се приспособявам на стила на игра на новия тим, само че допускам след още два мача към този момент ще късам мрежите. Аз вкарах гол, само че бях в засада. Но във втория мач се надявам да отбележа победния гол. Това ще е доста особено за мен. Когато дойдох тук за първи път, беше сложна акомодацията, тъй като ми беше доста студено. Сега ще се приспособявам доста по-бързо. Студеното време към този момент не е проблем, аз съм си като локален. Много съм благополучен, че се завърнах вкъщи. Това е моят дом, моята втора татковина. Обичам доста България - единствено наслада и благополучие. ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР