Помня, че първата ми учителка бе търпелива и добра. Вълнувах

...
Помня, че първата ми учителка бе търпелива и добра. Вълнувах
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Няма политика на джендъризъм!

Помня, че първата ми учителка бе търпелива и добра. Вълнувах се за първия образователен ден и бях добър възпитаник. Това разкри министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в утринния блок на Нова телевизия.

Днес е първият образователен ден. За първи път в класните стаи ще влязат 60 хиляди първокласници. Първият образователен ден ще бъде посрещнат в 2400 учебни заведения в страната. В същото време родители са недоволни от разпоредба, която планува визити по домовете на отсъстващите възпитаници:

“Не сме съгласни учители да вървят по домовете на родители, с цел да търсят учениците. Учителите би трябвало да основават условия, с цел да желаят децата да вървят на учебно заведение. Има доста родители, които са избрали домашната форма на обучение”, разкри протестиращ родител.

“От МОН споделиха напълно умерено персоналните данни на стотици хиляди души. Ако отново се случи, дали министър Вълчев ще подаде оставка”, попита различен родител.

“Нямаме училищен митинг, а наставнически. Няколко учители предизвикаха и митинг против Стратегията на детето”, отговори министърът.

“Няма такива политика като джендъризъм, корист с персонални данни и лишаване на деца”, разяснява Вълчев.

“Тази акция е провокативна. Всички ограничения, които вземаме е, с цел да върнем децата в учебно заведение. Няма по какъв начин да имаме проспериращо общество, в случай че децата не са образовани и пригодени за пазара на труда ", безапелационен бе Красимир Вълчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР