Помните ли случая със служители на ИАРА и кмета на

...
Помните ли случая със служители на ИАРА и кмета на
Коментари Харесай

Случаят с кмета на село Манолич Белгин Кадиш

Помните ли случая със чиновници на ИАРА и кмета на село Манолич Белгин Кадиш ?

За тези, които не са осведомени, началото на юни при инспекция на язовир Камчия , чиновници на ИАРА хващат нарушител с риболовен мрежи и риба, която преди малко е извадил от язовира. Единият от чиновниците на ИАРА е и част от ОЗБГ – Стефан Петров .

Бракониерът се показва като братовчед на кмета на село Манолич, а другият, който го чакал на брега, бил синът на кмета и работи като служител на реда в Сунгурларе . Кметът на село Манолич се споделя Белгин Кадиш и е от Движение за права и свободи. Близък е и с Мустафа Карадайъ . В осведомителния уебсайт Искра.бг има публикация от 10 юни 2023 година по отношение на случая. Статията е със заглавие „ Опитал ли е кметът на Манолич да прикрие хванат от чиновници на ИАРА нарушител? “ , само че от този момент казусът има развиване.

Вместо кметът Кадиш да порицае нарушителя, той почнал да се държи нападателно със чиновниците на ИАРА. Обиждал ги, удрял ги, заплашвал ги, парадирал, че познава съдии, прокурори, служители на реда и нищо нямало да стане и актът щял да падне, споделил че кметът на Бургас Димитър Николов щял да се заеме с тях, да ги уволни и така нататък Въпреки провокациите и нападките, те си свършили работата и съставили акт на нарушителя .

В групи на село Манолич и Сунгурларе има обява за случая, а мненията демонстрират отношението на хората към кмета на Манолич и сина му. Запознати споделят забавни детайлности за тях двамата.

Разбира се казусът не завършва с това, а след броени дни има входирана докладна бележка до шефа на ИАРА, изпратен е сигнал до Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи , до ДАНС и до Антикорупционната комисия към Народното събрание . Институциите направили инспекции и към днешна дата материалите за сина на кмета са предадени в Окръжна прокуратура , а за кмета са предадени на Районна прокуратура . Вече от тях зависи какво ще се случи и дали ще прекратят случаите или ще се стигне до съд.

Поведението на Белгин Кадиш е неприемливо най-малкото, тъй като е кмет, а синът му е държавен чиновник. Вместо да се държи уместно, той решил по „ мутренски “ да си реши казуса , само че този път не случил на човек. С държанието си излага освен себе си, само че и партията, която съставлява – Движение за права и свободи. Дали Движение за права и свободи ще предприеме ограничения по отношение на него за уронения й авторитет не можем да кажем, само че е желателно от Движение за права и свободи да се замислят дали да не престават да го поддържат и да му гласоподават доверие.

Наше персонално мнение е, че Белгин Кадиш не би трябвало да бъде подсилен от Движение за права и свободи като претендент за кмет на идните избори, а и доверието от него би трябвало да бъде снето от Движение за права и свободи, с цел да не продължи да излага и замесва в кавги партията.

Времето ще покаже и дали институциите ще се огънат пред Кадиш и неговите познанства или ще си свършат работата некорупционно, независимо, законово и морално.

На фотографията са кметът на село Манолич Белгин Кадиш /вляво/ и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ /вдясно/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР