Помните ли първата си детска играчка? Какви спомени предизвиква тя

...
Помните ли първата си детска играчка? Какви спомени предизвиква тя
Коментари Харесай

Защо децата се привързват към определени вещи?

Помните ли първата си детска играчка? Какви мемоари провокира тя у вас? Питали ли сте се, за какво децата имат желание към дадена играчка или дрешка? Или пък за какво спят с тях и не желаят да ги оставят за нищо на света? Отговорите на този въпрос ще намерите в канала във  vbox7:

Най-общо казано – децата имат обичана играчка, тъй като тя замества даден човек. А кой е обичаният човек на бебето? Майката, несъмнено. А всички играчки на пазара са направени да заместват майката . Детето е готово да одобри обстоятелството, че мама не е част от него и не може да бъде с него непрестанно. За да се оправи с паниката от „ откъсването “, бебето има потребност от действителен предмет, който във фантазиите му ще замести мама. Това са: Залъгалката – гърдата, а люлката – прегръдката.

Ако кърмите

Който кърми е наясно, че постоянно когато след кърмене (респективно гушкане) оставим бебето в леглото, то стартира да плаче. При такива случаи е удачно в леглото му да се постави тениската на майката, с цел да я усеща. Именно неналичието на майката е причина те да се привързват към несъмнено одеалце, към някоя мека играчка. И това да ги успокоява.
 дете iStock/Getty Images
Подарък от обичан човек

Друга причина децата (вече на по-осъзната възраст) да се привържат към дадена движимост е, тъй като им е подарък от обичан човек. Това при всички случаи е човек, на чието внимание те се радват и желаят да получават по-често. Въпросната играчка придобива облика на индивида, който я е подарил и в случай че имате неблагоразумието да я загубите, изперете, забравите – настъпва същински пъкъл.-->
 дете iStock/Getty Images
Тези играчки са от значително значение за детето, по тази причина не омаловажавайте връзката му с предмета. Все отново, в случай че то насочи безусловно цялото си внимание към дадената движимост, за сметка на това към индивида – към този момент е сигнал, че има действителен проблем.

Нещо доста значимо – не позволявайте да бъдете замествани от електронни устройства! Тоест една плюшена играчка е доста по-добър вид от телефона ви. В някои страни даже глобяват за гледане на филмчета и реклами на деца под 12-годишна възраст.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР