Помните ли онзи велик филм Опасен чар с Тодор Колев?

...
Помните ли онзи велик филм Опасен чар с Тодор Колев?
Коментари Харесай

Слави Трифонов: БСП и ГЕРБ се сгодиха, кумове са им ВМРО и НФСБ

Помните ли оня популярен филм ”Опасен сексапил ” с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с наслада: ”Сго-дих-ме-се! ” Защо си спомних за него? " Защото през днешния ден Българска социалистическа партия и ГЕРБ се сгодиха. А кумове са им Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. "
Това написа Слави Трифонов във Facebook във връзка решението един глас на избори да коства 8 лв..
Той продължава яростно: И защо? За какво е тоя годеж? За пари. За нашите пари. За 8 лв. дотация на глас. Ама имало референдум, но хората желали 1 лев на глас, но дали своят вот три милиона и половина души - никой не може да застане на пътя на любовта. Любовта е по-силна от всичко. Особено политическата обич.
Българските политици са много безогледни и развратни в любовта си към парите. И това го поносим, извинете - го търпите. Какво си казвате - 8 лв. нищо не са. Да, но не е по този начин. Вие ги избирате и те за признателност ви обичат финансово.
Не ви ли омръзна, бе уважаеми българи? Нима думите чест и достолепие са единствено за Ботев и Левски? Ако продължавате да допускате една тайфа да прави каквото си желае, в действителност скоро няма да има такава страна ", написа още Трифонов.
Припомняме, че през вчерашния ден Народното събрание изпадна в патова обстановка, откакто в началото предлагането на Българска социалистическа партия за осем лв. дотация беше отхвърлено, а по-късно не бе признато и това на ръководещите за 1 лев дотация. Идеята на социалистите в началото бе подкрепена единствено от Българска социалистическа партия и Обединени патриоти.
Стигна се до провеждането на среща сред финансовия министър Владислав Горанов и " Обединени патриоти " в стаята на ГЕРБ. След нея ГЕРБ и " Обединени патриоти " взеха решение " да запазят стабилността ", като поддържат предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лева партийна дотация. От Движение за права и свободи не участваха в гласуването, защото в символ на митинг напуснаха пленарна зала преди вота.
По-рано се стигна до сериозен скандал сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Първоначално Движение за права и свободи упрекна Българска социалистическа партия и ГЕРБ в подмолна договорка за дотациите.. " Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав в залата, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия. Искам да напомня позицията на Движение за права и свободи, когато ГЕРБ популистки внесоха предложение за понижаване на дотацията за политическите партии на 1 лева Ние декларирахме, в случай че има дотация, то тя би трябвало да подсигурява финансирането на най-малките политически партии, най-малко тези, които са парламентарно показани и може да се отвори спор за тавана на дотациите, тъй като се вижда, че огромните партии не могат да изхарчат цялата дотация и имат огромни банкови депозити. За дребните политически партии дотацията не е задоволителна и те не могат да финансират активността си ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти в Народното събрание.
Той изясни, че Движение за права и свободи са имали среща с ГЕРБ, на която е участвала Менда Стоянова. " На срещата ние декларирахме, че 1 лева дотация е популистки ход. " Или 0 лева за политическите партии, с цел да могат да финансират активността си посредством дарения, транспарантно и намерено. Г-жа Стоянова от ГЕРБ тогава съобщи, че популисткото предложение на ГЕРБ е краткотрайна мярка и до внасянето на държавния бюджет ГЕРБ ще предизвикват необятен публичен спор по тематиката, с цел да се откри най-правилното решение за дотациите на политическите партии.
Впоследствие от Българска социалистическа партия дефинираха Движение за права и свободи за най-безпринципната и корпоративна партия ".Колегата от Движение за права и свободи заприказва за игра на популизъм. Колеги, имахте опция сред първо и второ четене съгласно вашите планове да извършите предложение за 10 лева дотация на глас. Точно неналичието на такова предложение демонстрира и популизъм в говоренето ви ", обърна се към Йордан Цонев депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев. " Говорим за референдум, само че въпреки всичко този референдум не е наложителен за Народното събрание. Чухме и шоупрограма. Имам възприятието, че Народното събрание става пленник на една шоупрограма. Колегата от ГЕРБ приказва за заплащане на политическа цена ", добави аленият народен представител. Той уточни, че Движение за права и свободи са отговорни партиите да минат в ръцете на бизнеса.
„ Това, което ние сега предлагаме е да защитим политическия плурализъм. Ако не го създадем, господин Цонев, ще превърнем политическият живот в корпоративен диктат. Сигурен съм, че тъкмо тава вие желаете. Вие сте най-корпоративната партия, най-безпринципната. Това, което вършиме е двуличие, тъй като в този парламент вие сте в скрита коалиция с ГЕРБ и с „ Обединени патриоти “ “, акцентира още Мирчев. „ Понеже господин Цонев говореше, че пази българските мюсюлмани. Вие в никакъв случай не сте ги защитавали, вие постоянно сте стояли върху техния тил, потискалите сте ги, с цел да стоите в тази зала “,обяви аленият народен представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР