Помните ли оная снимка от яхтата на Спас Русев в

...
Помните ли оная снимка от яхтата на Спас Русев в
Коментари Харесай

Човекът до Хекимян в ГЕРБ се оказа от снимката с яхтения скандал, който изстреля Борисов към върха в държавата

Помните ли " оная фотография " от яхтата на Спас Русев в Монако, на която бяха снимани тогавашният финансов министър Милен Велчев и контрабандистът Иван Тодоров - Доктора?

По това време, през април 2003 година, това бе най-критичният миг в кариерата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов, напомня " Пик ".

Заради фотографията той подаде оставка.

Оставка подаде и Милен Велчев, само че министър председателят Сакскобургготски не я одобри и някак потуши абсурда сред двамата.

На фотографията, която ви припомняме и която е правена през 2002 година, личат (отляво надясно): - Петър Петров - Амигоса, наказан за пране на 28 млн. $, - Милен Велчев, някогашен финансов министър при Национална движение „Симеон Втори", представител на съветската банка ВТБ за България (ВТБ е известна като “банката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ” и е стратегически сътрудник на КТБ на Цветан Василев), Мирослав Севлиевски, някогашен министър на енергетиката в държавното управление Сакскобургготски, подписал възобновяване на плана АЕЦ “Белене ” - Любомир Минчев и брачната половинка му Мария Опренова (в синия овал), някогашни притежатели на Канал 3. - В дъното са убитият контрабандист Иван Тодоров – Доктора и някогашният министър на превоза Пламен Петров, някогашен началник във “Виваком ”.

Въпросната фотография бе открита във взривения мерцедес на Иван Тодоров - Доктора и бе обявена обществено от Бойко Борисов.

Тогава той насочи морални рецензии към финансовия министър, който е заловен на една яхта с мафиоти като Доктора.

Последва немислим обществен скандал, Борисов бе упрекнат от Национална движение „Симеон Втори" в клевети против Велчев.

Това едвам не му коства поста на основен секретар. 

Защо припомняме тази история ли?

Защото измежду героите на фотографията е мощният предприемач и необут на " Телелинк " Любомир Минчев, който е звезда в общинската листа на ГЕРБ за изборите в София.

Вчера бе показан от Томислав Дончев като един от най-успелите българи, равнозначен с претендента на ППДБ за градоначалник Васил Терзиев.

Интересното е, че Любомир Минчев е бил съвсем сигурната кандидатура на ГЕРБ за кмет преди непредвидената поява на Антон Хекимян преди седмица.

Според " Пик "  между Минчев и Хекимян има неофициална връзка - притежателя на прословутата яхта от Монако Спас Русев. Изданито даже твърди, че именно Русев е стартирал Антон Хекимян в ГЕРБ и стои зад концепцията той да поеме столичното кметство. Уредил е и светкавичното му и безпроблемно освобождение от щата на БТВ.

От друга страна Спас Русев е бил съучастник на Любомир Минчев в " Телелинк ". Любомир Минчев е в борда на шефовете на компанията за телекомуникационно съоръжение “Телелинк ”, еднолична благосъстоятелност на “Телелинк Холдингс Б.В. ” Нидерландия (предишно име “СийТех Холдинг ”).

Директори на холандската компания са лицата Спас Русев, Любомир Минчев, Йордан Попов, Якобус Схаутен и Робърт Доуел, демонстрира тогавашна инспекция на уеб страницата Биволъ в комерсиалния указател.

Самият Спас Русев обаче не попада в борда на българската компания. Само в интервала 2011 - 2013 Телелинк е спечелила публични поръчки за 31 820 796 лева, демонстрира информация в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.

Друг показателен миг от биографията на днешния любимец на ГЕРБ Любомир Минчев е придобиването от страна на неговата брачна половинка Мария Опренова на телевизия " Канал 3 " през 2013 година " Парите са фамилни, мои и на брачна половинка ми ", разяснява тогава тя пред радио К2.  Новият притежател Опренова бързо трансформира опозиционната по отношение на ГЕРБ линия на Канал 3.

Оттам си потеглят основни публицисти като Лили Маринкова, освободен е и шефът Сашо Диков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР