Помните ли малките и очарователни пианисти, които заедно с малката

...
Помните ли малките и очарователни пианисти, които заедно с малката
Коментари Харесай

Кои са тези мъжаги? Хасан и Ибрахим спечелиха топ конкурс във Франция

Помните ли дребните и очарователни пианисти, които дружно с дребната Крисия взривиха феновете по време на Детската Евровизия през 2015г.? Днес близнаците музиканти Хасан и Ибрахим реализираха незабравим триумф на конкурс във Франция. Двете момчета бяха определени измежду най-хубавите на влиятелния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе. С това младите ни клавирни виртуози влязоха в топ 10 на най-хубавите пианисти в света.

За призовата десетка близнаците от Шумен съумяха да се преборят с конкуренция от над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

" Синовете ми споделят, че за тях е значима само успеха, не признават даже и второто място. Но избирането и на двамата в топ 10 на подобен интернационален конкурс е самопризнание, че се оправят чудесно. Всяка музикална конкуренция за тях е стъпка и опит към международния връх, който един ден ще доближат ", споделя пред " България Днес " Денис Игнатов - татко на близнаците, които смайват планетата с фантастичнита си виртуозност. 

Родителят е горделив, че синовете му са заложили на осъществявания на българска класическа музика, в частност Панчо Владигеров, която мощно е развълнувала публиката с ритмичността си.

Конкурсът в Рубе е основан през 2017 година Участниците са на възраст от 18 до 30 години, като те би трябвало да са студенти в консерватория или да имат приключено музикално учебно заведение със компетентност пиано. Хасан и Ибрахим са измежду отличниците на музикалната консерватория в нидерландския град Маастрихт. 

След шеметния триумф на конкурся във Франция близнаците не престават с уговорките си. Следва турнето им в България, което стартира другата седмица. Първият им концерт ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следват изяви в Шумен (1 декември), Сливен (4 декември) и Плевен (5 декември).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР