Помните ли как се чудихме коя ще е следващата катастрофа,

...
Помните ли как се чудихме коя ще е следващата катастрофа,
Коментари Харесай

Как Гешев стана TikTok звезда, а Радев – новият Орсън Улелс

Помните ли по какъв начин се чудихме коя ще е идната злополука, която ще ни застигне след пандемията и войната? Аз залагах на извънземните и съм сигурна, че до изборите и те ще влезнат в играта.

Та оня ден министърката на Радев ни разсъни с новината, че България била пред банкрут. Предполагам, че всички дето са родени преди 1989 година не са били доста сюрпризирани. То па имало ли е изобщо време в България, в което комунисти са били на власт и страната не е банкрутирала? Няма. Та по този начин и аз напълно неизненадана си се заех с ежедневните задания, а вечерта преди да си легна, чух от същата тая министърка, че страната към този момент не била пред банкрут. Викам си, отлично и ашколсун, цел ден работиха и избавиха страната. Това и Бойко в тия темпове до момента не го е правил. А не, пардон, излъгах. Бойко си остава непостижим занаятчия – той може да съсипе и избави България и в границите на едно изречение.

Обаче редом със спасяването на България излезе и още една трагична вест – някакви хора желали да отстранят Гешев по незаконен метод. Народът се отплесна да се забавлява с конференцията на Божия наместник прокурора и като че ли не видя много-много избавителната акция на Радев и компания.

По-скоро се получи малко като в оня еврейски анекдот, дето Моше обвинил Самуил, че му е откраднал сребърните лъжички, след това обаче ги намерил забутани в друго чекмедже и звъннал на Самуил да му каже: „ Лъжичките се откриха, само че неприятното възприятие остана “. Та и електоратът български по-скоро май остана с едно неприятно възприятие, че хората на Радев са се пробвали заради несръчност или с предумисъл да срутен валутния ръб и да разгласят ловния сезон за банките и спестяванията му за открит.

Остава да се чудим несръчност ли е била повода или предумисъл. Ще ви кажа. И двете са. В България постоянно са и двете.

В тая си акция Радев бе щедро подсилен от Борисов, който незабавно надуши шанса си да се върне на бял кон като избавител и страж на макроикономическите индикатори, но Гешев и неговата основна роля прецака. Изобщо, прокурорът в опитите си да се оттърве от правосъдната промяна, която ще го сложи под надзор и най-вероятно ще го уволни, въобще не се съобрази с по-висшите цели на българския генералитет. Направо, дет се вика, заигра в лагера на демократите. За да не си проличава ачик-ачик обаче, спретна една акция, почтена за Оскар. Оказа се, че хората му напълно инцидентно намерили две флашки и писани на хартия писма от незаконна група наркодилъри, работещи с всички тези, които желаят главата на Гешев. Като почнем от „ Цецо от Белград “ и стигнем до „ Кокорчо “. Та тая незаконна група провела десетина извънредно уличаващи ги в закононарушения диалози, записала ги на флашка и ги подхвърлила на прокуратурата. Вие несъмнено тук се питате за какво нарушители ще се записват сами и ще си пазят прономеровани и прошнуровани проектите за всички закононарушения, че да може един ден прокуратурата да ги откри и осъди по тях. Мен обаче ме гложди един напълно различен въпрос. Абе кой през 2023 година употребява флашки?

Шеметният прогрес на технологиите доста затруднява българския политически живот, да ви кажа. Едно време не минаваше ден без някой да подмятна флашка я на Яне Янев, я на вестник „ Галерия “. А па какви неща се разкриваха в тия флашки.... Всичко незабавно си тръгваше в вярната посока. А през днешния ден – с тия вайбър-майбър, месинджъри и прочие обществени медии ни Яне Янев ни остана, ни вестник „ Галерия “. То Китай към този момент употребява TiKTok за шпионаж, пък нашите още на флашки карат. Гешев, стегни се! Ако искаш самопризнание за сюжет и постановка, влез и ти в тоя TiKTok. Запиши предизвикателство. Накарай наркобандите на Балканите да танцуват и пеят и до момента в който се улисват да имитират творчеството ти, им събери лекичко данните, с цел да ти е чиста работата. Ако станеш TiKTok звезда дори и аз ще те вървя след, давам обещание. Почни с нещо по-лекичко – да вземем за пример изпей песента на Елза от „ Снежното кралство “ пред огледалото в къщи. Не цялата, стигат и 3 минути. Ще грабнеш сърцата на всички дечица, дори и на ония, дето им разруши детския център в Силистра. После може да минеш към по-възрастната публика и да рапираш нещо. Примерно:

Цецо от Белград ме следи,

Иска главата ми.

Оу, йе, оу, йе, йе.

Кокорчо от тук му оказва помощ,

Стана противоположна двигателна сила.

Оу, йе, оу, йе, йе..

Хелоу май диър френд,

Ще те праим да си тренд,

Уи уил ол би хепи,

Само бате да те гепи.

Оу, йе...

И по този начин нататък. Малко ланци, бейзболно боне, служебната лимузина и две-три съдийки на коленцето ти и се е утепало за клип. Никой няма да те пита след това правилно ли е, не е ли. Освен това днешните млади са доста флуидни. Не могат да се дефинират чалгари ли са, рапъри ли са, всичко слушат. Веднага ще ги грабнеш. А щом младите са с теб, и бъдещето е пред теб. Ще им направиш една TiKTok прокуратура. Нема да се харчиш отново за спецсъдилища, па те да ти ги закриват. Ще започваш деня с някое послание, ария, танц или просто конференция и всички ще те гледат и слушат. В рамките на триминутни клипчета ще посочваш кой през днешния ден е отговорен за интернационалното състояние и твоите прокурори към този момент си знаят работата. Ако се появят подозрения и някой тръгне да задава въпроси, пускаш ново парче в TiKTok, показваш нови техники за грим, нови танцови стъпки, малко коремни плочки и в случай че и това не помогне, може да „ изтървеш “ някое домашно порно. Тогава към този момент никой няма да приказва за проблемите ти в работата, гаранция.

Единственият проблем с TiKTok е, че китайците го управляват и братята американци желаят да го забранят. И отново се стига до остарялата алтернатива – с американците ли сме или с враговете им.

А за това нямам съвет. Може да пробваш да убедиш посолството на Съединени американски щати, `е ти си властелинът на TiKTok  и де факто не Китай ти събира данните, а ти събираш данните на Китай. Няма да е първият път, в който един международен тренд се обръща в противоположния му в България. Ето, да вземем за пример придвижването me too канселира всякакви актьори-насилници в Съединени американски щати, а в България всякакви актори анулираха me too. Хората в другите страни излизат в митинг против атомната сила и въгледобива, у нас излизаме в тяхна отбрана. В другия свят Руси ясе води агресор, в нашия й съчувстваме, че са я нападнали чрез териториална защита. Един Китай ли ще ни си опъне? Една седмица да ти послушат пресконфренциите в Политбюро в Пекин и всеобщо ще подадат оставки. То не се устоя толкоз елементарно. А и българската прокуратура си има задоволително ограничения, с които да накара китайците да предадат TiKTok-а на някой по-кооперативен народ.

Казвам ти, Гешев, не подценявай обществените мрежи. Ако завладееш TiKTok-а, ще завладееш и света. Но побързай преди да дойдат извънземните. Че Радев още не е завършил с всички благоприятни условия да уплаши народонаселението и да му върне Борисов като избавител. Е, не се получи с умирането от мраз през зимата, не загинахме от апетит, дори и газ си имаме, това с банкрута никак не се получи, тъй че очаквайте в идващите дни да чуете гласа президентски по радиото, който ще разгласи, че марсианците атакуват България. Виждат се странни летящи обекти в небето, необикновени облаци над градовете, а в София сякаш се пръска с кемтрейлс. Но извънземните могат да бъдат победени единствено от една същинска гешевска поркуратура. На война на световете, като на война на световете!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР