Помните ли как са изглеждали нашите баби? В по-голямата си

...
Помните ли как са изглеждали нашите баби? В по-голямата си
Коментари Харесай

Стилна дама 60+, а не стара жена

Помните ли по какъв начин са изглеждали нашите баби? В по-голямата си част, към този момент на 50, те изглеждаха като старици. И въпросът тук не е единствено, че животът им не е бил елементарен. Просто в тези дни се смяташе, че е непристойно жена на „ тази възраст “ да бъде съвременна.

Но нашите съвременници на 60+ наподобяват друго. Има, несъмнено, и такива, които съзнателно се трансформират в типичен „ баби на входа “. Но има и такива, които избират облика на стилна дама.

Освен това, с цел да изглеждате като дама, въобще не е належащо да имате цялостен дрешник с движимости. Когато избирате, пробвайте се да се концентрирайте не върху количеството на нещата, а върху тяхното качество. Ето няколко образеца за изображения, гледайки които никой няма да назова жена баба (внуците, несъмнено, не се броят, те могат).

Примери за ефектни облици

Интересна комбинирана рокля, в която горната и долната част се разграничават по цвят и текстура. Рокля с прав контур с цялостен ръкав и заоблено деколте. Горната част е черна, долната е бежова. Дълъг низ от черни и бежови мъниста с огромна висулка с пискюл ще бъде ефектно допълнение към визията. Избраните обувки са неутрални – нюд сандали.


В тази визия още веднъж е употребен продуктът от предходния образец – бежова риза е комбинирана с панталон от същата материя. Панталоните са съкратени, с дължина до глезена, кацане – високо. Ризата се употребява като втори пласт облекло, носи се като сако върху тениска.


Много семпла и в същото време доста ефектна рокля от ленен плат в мрачно синьо-зелен колорит. Модел с пряк контур без ръкави и яка. В страничните шевове има дребни цепки. Тази рокля може да се носи без добавки или да се добави с дънково яке, сако или жилетка.


Една рокля, две визии. Лека бяла рокля. Модел с пряк контур, безвъзмезден. Деколтето е необятно, заоблено, ръкавите са прави, с дължина до лакътя, роклята е допълнена от два джоба. Роклята може да се носи както изчистена, по този начин и с колан.


И в този образец два изцяло разнообразни типа с неща, ушити от плат в тънка бяла линия на светлосин декор. В първия вид – това е риза с необикновена кройка. Моделът е втален, отделящ се по линията на талията.

Ръкавите са бухнали, в долната част има тесни маншети. Ризата се носи с тесни дънки. Във втория вид рокля-риза е ушита от наследник плат с тясна бяла линия.Модел с класическа кройка, допълнен от необятен колан, изрязан от същата тъкан.

Две ярки летни визии. В първия образец тесни, само че не стегнати панталони са ушити от плат с ослепителен флорален принт. Към тях е определена черна туника, която е декорирана с контрастни шевове.

Модел с пряк контур, свободен, с продължен тил. Във втория образец панталони също са ушити от щампа, само че този път са необятни и разкроени. За панталон с ослепителен модел е определена розова тениска.

Два комплекта с клош панталон. Първият вид е панталон, уголемен от бедрата, ушит от сив плат. Панталонът беше комбиниран с лек бял пуловер с дълги ръкави и заоблено деколте.

Във втория вид и двата детайла от ансамбъла са в един и същи цвят – бежов. Това са необятни изрязани панталони, крачолите приключват тъкмо над линията на глезена. Както и свободен тъничък пуловер с издути ръкави.


Елегантен отбор в неясно лимонен цвят. Комплектът включва свободни къси панталони доникъде на коляното, както и класическо сако. Облякоха бяла тениска. Завършете визията с кафяв кожен колан и нюд сандали.


Харесвате ли такива дами 60+? Кажете в мненията.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР