Помните ли как по-рано, с настъпването на студеното време, трябваше

...
Помните ли как по-рано, с настъпването на студеното време, трябваше
Коментари Харесай

Време е да сложите дограмата на зимен режим-Нещо, което монтажниците все забравят да ви кажат как се прави

Помните ли по какъв начин по-рано, с настъпването на студеното време, трябваше да залепим прозорците с хартиени ленти и да запушим фугите с гума? За благополучие, тази сложна задача може да бъде оставена надалеч в предишното посредством инсталиране на пластмасови прозорци.

Но постоянно монтажниците, откакто са създали главното, не помнят да осведомят щастливите притежатели на чисто нови прозорци за две значими неща.

1. Редовно смазвайте всички движещи се елементи на фитингите с масло. Процедурата би трябвало да се повтаря 1-2 пъти годишно, като се налива нормално моторно масло.

2. При промяна на сезоните прозорците да се превключват на летен и зимен режим.

Как да регулирате прозорците

Почти всички модерни дизайни могат да бъдат поправени. За да ревизирате дали обковът е превключен на различен режим, просто погледнете специфичните ексцентрици (щифтове), ситуирани на страничната повърхнина на крилото.

Обковът се транслира благодарение на специфични ексцентрици (щифтове), ситуирани в профил на крилото. Ако ексцентриците имат отвори за шестостенен ключ, звездички, отвертки или ексцентрикът има овална форма, тогава този тип най-вероятно има опция за превключване към летен или зимен режим. Но е по-добре да изясните опцията за превключване даже преди инсталирането на прозореца.

За да превключите режима на прозореца, просто завъртете всички щифтове на крилото с подобаващия инструмент (колкото по-голям е прозорецът, толкоз по-голям е броят им) в мечтаната позиция.

Ако крилото е непрекъснато в зимен режим, това води до в допълнение натоварване на уплътнителната гума и тя се износва по-бързо. Можете елементарно да ревизирате режима на прозореца сами. Захванете елементарен лист хартия с крилото: в случай че можете елементарно да го премахнете, прозорецът е в летен режим.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР