Помните ли, едно време имаше едни Пирамиди“, които събираха българите

...
Помните ли, едно време имаше едни Пирамиди“, които събираха българите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Промяната е пирамида, която за 6-7 месеца ни обра

Помните ли, едно време имаше едни " Пирамиди “, които събираха българите по зали и ги караха да си купуват и талончета, а най-после всички изгоряха. Само няколко далавераджии си взеха милионите. " Промяната “ е същата пирамида, която за 6-7 месеца ви обра. Това съобщи водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, по време на визитата си във Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус “ – Варна. Борисов уточни, че е очаквал деен град като Варна да реагира, само че това не се е случило.

" Съюз на демократичните сили измъкна страната от рецесията на комунизма, а ГЕРБ ги измъкна от гръцката финансова рецесия, международната финансова рецесия, миграционната рецесия, КОВИД рецесията и за наше огромно страдание, от една средноевропейска страна ние още веднъж би трябвало да се нагърбваме да изваждаме страната от ямата, в която е сега попаднала.

Във Варна са от най-умните и интелигентни хора, прозорецът към Европа. И да позволен две години да не се строи " Хемус “ – повярвайте ми, ядосан съм. Яд ме е за " Хемус “, тъй като " Хемус “ още веднъж ще върне лидерското място на Варна. До Търново щеше да е на трошляк, а от Белокопитово щеше да е отишло от другата страна, откъм Полски Тръмбеш на Търново – щеше да е трошляк там. Днес минавам – остарелият път ремонтиран, а автомагистралата е 100% подготвена и не я пускат, с цел да не кажете " Бойко я направи “.

И вие си мълчите.

Съжалявам, 20 некъпани затваряха кръстовищата. И ние – какво става, митинги! Вдигат звук. Вие две години – нищо! И нищо не се случи за Варна, с изключение на парите, които им оставихме най-после. 1 милиард, с цел да мога да ви виждам в очите, като приказвам през днешния ден, оставих за " Хемус “ в специфична сметка в Българска народна банка, с цел да я достроят.

Асен Василев го похарчи. И завчера по Българска национална телевизия и БНР Шишков, сегашният министър сподели, че е идиотия да спреш " Хемус “ – министърът на Румен Радев. По литература съм учил, че глаголът на " идиотия “ и съществителното на това е " глупак “. Значи две години той ги назова " идиоти “ – аз го изтъквам. Не бива повече да стоят тези хора в ръководството.

Когато цифрите и обстоятелствата приказват, всички си мълчим. С 51,4% по-скъп А-95 са " Промяната “.

И сега, в който си потеглиха – виждате, стартира да пада бензинът. Случайно? Не е инцидентно. Ето ви дизелът – 61%. Всеки ден за всеки литър от вашия джоб месеци наред ви взимаха парите, по 1,20 лв. на литър. Все едно апаш ви бърка и ви взима в джоба. На всеки литър – по 1,20 лв.. Метанът, които карат на метан – 279%. Ето я разликата “, добави Борисов.

Той добави, че се следи и извънредно висок растеж на питателните артикули, допълвайки, че инфлацията се е покачила неведнъж в последните две години.

" При неприятния модел на ГЕРБ тя беше 0,6%, а в този момент е 17,7-18%, само че това не е същинската инфлация, тъй като главните неща, които харчите, бензин, нафта, самун, олио, е над 60-70%. Това е така наречен прикрит налог. Това е вашето обедняване.

" Промяната “, какво ви докара? Който е имал 1000 лв., в този момент има 500 действително.

Миналата седмица изтеглиха дълг от 5 милиарда лв. на 4,75% рента за 7 години, т.е. би трябвало да върнем тези пари – 5 милиарда и още 1 милиард лв. рента.

Ето ви я " Хемус “ – оня ден я похарчиха, оня ден, милиардът отпътува. Вчера – 200 милиона. Не им стигат. На 3% рента за 3 години. Вече пазарите не им дават пари. България сега е като някой изпаднал, който на никой комшия не желае да му даде пари и му набива високи лихви. Вчера – още 200 милиона на 3% за 3 години, което прави 18 милиона за 3 години.

И в това време, лъжейки ви, че ви покачват пенсиите – то това е майсторлъкът на обирджията, с тука има, тука нема. Ако тези останат още няколко месеца да ръководят те, ще гоним 50 милиарда дълг. По време на ръководството на моите държавни управления в България държавните управления постоянно са ни били на остатък, като положителни стопани държахме 12 милиарда фискален запас и харчехме, колкото изкарваме.

Не е мурафет да вдигнеш пенсиите, a кой ви заплаща пенсиите, кой ще изкарва парите като бизнес, като промишленост, като стопанска система. А сега страната дотира тока, газа, бизнеса. Чакайте, извинявайте, но такава машина няма, не е измислена. Тези страни влизат в дългови спирали. На Гърция има кой да ѝ помогне, и на Италия има кой, тъй като са в Еврозоната. На България няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР