Помните ли БОРКОР - Центъра за превенция и противодействие на

...
Помните ли БОРКОР - Центъра за превенция и противодействие на
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Киро, Асен и Лорер биха по корупция Борисов

Помните ли БОРКОР - Центъра за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност? Беше основан преди десетина години от ГЕРБ, с цел да изучавал корупционните фактори и да дава решения за отстраняването им преди да се стигне до корупция. Не свършиха никаква работа. Така стартира коментара си за сполучливия избор на съмнение изметения от Иван Костов някогашен вътрешен министър Богомил Бонев.

Но за сметка на това гламавото държавно управление, което одеве падна, даде доста образци какво трябваше да търси в този момент БОРКОР, в случай че го имаше. Киро, Асен, Лорер и останалите дадоха ясни образци. Известни в западните демокрации, само че типичен безпардонно прокарани в четворната коалиция.

Та по този начин, тарикати, които лягахте и ставахте с битка на думи с корупцията:

- Да назначиш приятелите си в Министерски съвет е мощен корупционен фактор;

- Да назначиш семейство, което да борави с големи парични потоци, също е типичен корупционен фактор. На Запад за такова нещо щяха да ви смъкват от власт още първия ден;

- Да конструираш министерски съвет, при който всеки съдружен сътрудник получава лично министерство е също характерен корупционен фактор; липсва всеки детайл на надзор, тъй като има партийна зависимост;

- Да назначиш за началник на Булгаргаз човек, който преди този момент е оглавявал компания и тази компания става медиатор за доставка на съветски газ (нищо че лъжете, че е американски) си е чиста индикация за корупция; Този човек договаря самичък със себе си.Но има мощни подозрения, че е за наша сметка и във ваша изгода.

- Да ползваш голям държавен аероплан единствено за двама души на отдалеченост, при която самолетът дори няма време да набере височина е нещо, за което на Запад ще те изритат от всяка врата на властта, камо ли премиерската.

Няма потребност от скъпа конструкция като БОРКОР, с цел да отстраниш тези корупционни фактори. Няма значение, че ви отстраниха хора, за които почтен човек не би дал своя вот.
Вие наложително трябваше да бъдете изритани от властта.

И в никакъв случай повече да не припарвате до нея.

И Борисов ни плашеше, че без него пропада страната.

Вие ползвахте същия мотив.

Но с вас страната към този момент пропадна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР