Помните ли Алиса, която в опита си да хване Белия

...
Помните ли Алиса, която в опита си да хване Белия
Коментари Харесай

Къде ще се озовем ако минем през центъра на Земята?

Помните ли Алиса, която в опита си да хване Белия заек пропадна в бездънната заешка дупка?
Нека въпреки всичко ви напомня част от нейното дълго рухване надолу:

Тя падаше "надолу, надолу, надолу. Та в никакъв случай ли не щеше да свърши това рухване! „ Колко ли километра съм минала до момента? — сподели тя ясно. — Бездруго съм някъде към средата на земята... Но до каква ли широчина и дължина съм стигнала?... Дали ще мина тъкмо през средата на земята. Колко ли смешно ще бъде да стигнеш при хора, които вървят с главата надолу! Антипатиите, в случай че се не неистина... “

А вие в миналото чудили ли сте се къде бихте се озовали в случай че се промъкнете през тунел, който води от другата страна на Земята?

В множеството страни хората имат догатки къде ще попаднат в случай че тръгнат на едно такова странствуване през центъра на Земята. Американците са сигурни, че ще излязат в Китай. Британците пък считат, че ще се озоват в Австралия, до момента в който австралийците имат вяра, че ще се окажат някъде в Европа.

Оказва се, че не е нужно да се изцапате и изтощите, копаейки с месеци, в случай че не и с години, с цел да откриете мястото, което се намира тъкмо от другата страна на планетата ни.

Съществува уебсайт, на който е поместена интерактивна карта, с чиято помощ бързо, елементарно и без доста старания ще откриете антипода на вашата локация.

 Невероятно нали? Но не бързайте да се радвате, че ще попаднете на място, където хората вървят с главата на долу или пък, че ще се озовете на оживена улица в екзотична страна. Според уеб страницата Antipodesmap, без значение в коя точка на България се намирате, преминавайки през средата на Земята, вие ще се озовете посред Тихия океан. Така че пригответе си пояс, неопрен и харпун, с цел да се браните от акулите.

 Всъщност в Европа няма доста места, откъдето да можете да изпълзите сухи. Повечето европейски страни водят право към океана. Единственото в действителност безвредно място, откъдето можете да пътувате през центъра на Земята се оказва Централна Испания. Най-близката суша, до която ще стигнете, в случай че се спуснете пред дупка от южната европейска страна се намира покрай Форт Макмурай в Канада, като действително ще се озовете на един от океанските острови Хърд и Макдоналд.

На страницата на уеб страницата е поместен и лист с градовете, които имат съвсем точни антиподи, както и огромни градове, наоколо, до които можете да излезете в случай че тръгнете на странствуване през центъра на Земята.

Вижте ги:
Градове, които имат съвсем точни антиподи Големи градове, покрай които има антиподи Крайстчърч (Нова Зеландия) и Коруня (Испания) Оукланд (Нова Зеландия) и Севиля и Малага (Испания) Мадрид (Испания) и Уебър (Нова Зеландия) Сиан (Китай) и Сантяго (Чили) Уелингтън (Нова Зеландия) и Алаехос (Испания) Шанхай (Китай) и Буенос Айрес (Аржентина) Хонконг (Китай) и Ла Киака (Аржентина) Пекин (Китай) и Баия Бланка (Аржентина) Нелсън (Нова Зеландия) и Могадуро (Португалия) Тайпе (Тайван) и Асунсион (Парагвай) Уангарей (Нова Зеландия) и Танжер (Мароко) Банкок (Тайланд) и Пном Пен (Камбоджа) и Лима (Перу) Тауранга (Нова Зеландия) и Хаен (Испания) Монтевидео (Уругвай) и Сеул (Южна Корея) Хамилтън (Нова Зеландия) и Кордоба (Испания) Богота (Колумбия) и Джакарта (Индонезия) Джунин (Аржентина) и Лянюнган (Китай) Сува (Фиджи) и Тимбукту (Мали) Улан Уде (Русия) и Пуерто Наталес (Чили) Мелбърн и Канбера (Австралия) и Азорските острови (Португалия) Мастертън (Нова Зеландия) и Сеговия (Испания) Манила (Филипините) и Витория (Бразилия) Палембанг (Индонезия) и Нейва (Колумбия) Куала Лумпур (Малайзия) и Куенка (Еквадор) Ухай (Китай) и Валдивия (Чили) Сингапур и Кито (Еквадор) Паданг (Индонезия) и Есмералда (Еквадор) Остров Доха (Катар) и Питкерн (Великобритания - отвъдморска територия)
Тук можете да изпробвате картата и да въведете вашето местонахождение, с цел да откриете къде ще се озовете, в случай че въпреки всичко решите да прокопаете тунел през центъра на Земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР