Помним историята си, това, че българските евреи не са депортирани,

...
Помним историята си, това, че българските евреи не са депортирани,
Коментари Харесай

Захариева: Народът ни спасява евреите, позицията на Русия няма нищо общо с историята

Помним историята си, това, че българските евреи не са депортирани, е един от най-големите триумфи на българските депутати, църка, общност и на първо място народ.
Това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във връзка оскверняването на паметника на Съветската войска в София на 31 октомври и думите на представителя на външното съветско министерство Мария Захарова, че това е безсрамен акт, който демонстрира, че сме не запомнили историята и това, че спасяването на българските евреи е дело на съветската войска.
„ Да напомним, че опитите за депортация на българските евреи стартират през 1940-43 година “, изясни тя
„ Тези опити за депортация се стопират със мощната поддръжка на българския народ и църка, тогава Червената войска не е била в България въобще “, разяснява Екатерина Захариева.
„ За страдание, след 1944 година Народният съд осъжда депутатите, които са подкрепили декларацията, част от тях на гибел, а Димитър Пешев на 15 години затвор “, уточни вицепремиерът, наблягайки, че е срещу оскверняването на монументи, съобщи Фокус.
На въпрос по какъв начин си изяснява сходно изявление на представителя на външното съветско министерство Екатерина Захариева разяснява: „ Надявам се да е станало някакво неразбирателство в действителност. Не съм чела тъкмо какво е споделила, само че това няма нищо общо с историята. Гордеем се с българския народ, тъй като той и обществеността, макар желанията на народните представители да одобряват закона, избавиха българските евреи. Единствената страна сме, в която по времето на този черен интервал от международната история, евреите освен не са депортирани, само че еврейското население нараства “ .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР