Помни славата“ - под това име в Сливен за седма

...
Помни славата“ - под това име в Сливен за седма
Коментари Харесай

Средновековният събор в Сливен: Богата програма със стрелба с лък и исторически войнски турнир

„ Помни славата “ - под това име в Сливен за седма поредна година провежда събора, отдаден на античното и средновековно минало в района , оповестиха от Общината.

Провеждането му се трансформира в традиция, която се посвещава на празника на Сливен - Димитровден. Тази година форумът ще се организира от 6 до 8 октомври в Късноантична и средновековна цитадела „ Туида “.

Началото публично ще бъде обещано пред постройката на Община Сливен на 6 октомври, петък от 17:00 часа. То ще бъде съпроводено от шествие на участниците по централната улица на града. Средновековните дни не престават на 7 и 8 октомври, към този момент зад крепостните зидове на „ Туида “.

Те ще предложат на посетителите куп изненади от славните дни на предишното, исторически войнски шампионат , а също и съревнование по обичайната пукотевица с лък . В средновековното барикада ще могат да се видят походни жилища, полеви кухни, занаяти, игри и доста други възстановки .

Вечерната стратегия на сцената в „ Туида “ ще стартира в 19.30 часа с историческия театър „ Заветът на Кубрат “. Тя ще продължи с вдъхновяващи осъществявания на Националния фолклорен отбор „ Българе “.

Вечерта ще приключи с огнено зрелище . Един от най-зрелищните средновековни конгреси, който сплотява няколко столетия, разнообразни култури и доста хора от страната и Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР