Помнете - няма от какво да се срамуваме! С тези

...
Помнете - няма от какво да се срамуваме! С тези
Коментари Харесай

Каракачанов към актива на ВМРО: Няма от какво да се срамуваме

Помнете - няма от какво да се срамим! С тези думи се обърна водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов към актива на партията при започване на днешния XIII ексклузивен конгрес, на който би трябвало да бъде определен нов ръководител на организацията.

До избор на ново управление се стигна след неприятния резултат на партията на изборите на 14 ноември предходната година. Тогава Вътрешна македонска революционна организация получи едвам 1,08% от гласовете, което докара до оставка на цялото управление. Каракачанов за първи път от 25 година няма да се кандидатира за водач.
Каракачанов: Външнополитически фактори са споделили на премиера да реши бързо македонския въпрос
„ Политиката по отношение на Северна Македония е на приливи и отливи. Сега някои външнополитически фактори са споделили на премиера да ре...
Прочети повече
Очаква се след днешния конгрес той да заеме поста на почетен ръководител. Предложенията на структурите на организацията в страната са партията да се оглави от триумвират. Посочени за съпредседатели, както от тях, по този начин и от Каракачанов предходната седмица, са евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседателят на парламентарната група на " Обединени патриоти " в 44 Народно събрание Искрен Веселинов и някогашният народен представител Александър Сиди. За учредителен секретар се чака да бъде избран отново Юлиан Ангелов.

" Държавата претърпява извънредно тежки времена, свързани, както с коронавирус обстановката, с икономическата рецесия, а същото по този начин претърпява и следващия опит, в който един сложени някъде извън ръководещите се пробват да зачеркнат всичко, което беше направено освен през последните 32 година Опитват се да зачеркнат българската история ", сподели Каракачанов. Той акцентира, че през последните 3 година от последния конгрес на партията, Вътрешна македонска революционна организация е имало своите възходи и падения, само че това било естествен развой.

" На евроизборите, които бяха в същата година, в която организирахме предишния конгрес, Вътрешна македонска революционна организация се показа чудесно, избра двама евродепутати - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Тези хора и до ден сегашен не престават да отстояват онази идея, поради която ние се назоваваме Вътрешна македонска революционна организация - правата и историческата истина на македонските българи. На локалните избори в края на същата година Вътрешна македонска революционна организация реализира може би най-хубавото си показване на всички локални избори през последните 32 година - 240 общински съветника, 7 общински кмета ", регистрира Каракачанов.

" Миналата година имаше три път избори, които ние загубихме. На този конгрес се надявам да създадем верния разбор какво се случи и най-важното - какво би трябвало да създадем в бъдеще. Каквото и да ни подлагат на критика, едно е ясно - за тези години, в които участвахме в Народното събрание, няма от какво да се срамим и да се тормозим. Ние в никакъв случай не направихме компромис с идеите и ползите на Вътрешна македонска революционна организация. Дори единствено това, което се случи, че с помощта на твърдата ни позиция, не се позволи пропуск в връзките ни с така наречен Република Северна Македония, е задоволително.
Каракачанов се отдръпва от председателския пост
Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов се отдръпва от поста ръководител на партията. Той предлага трима съпредседатели да заемат неговото...
Прочети повече
Защото и тогавашното ръководство, и настоящето, в името на някакви сякаш общи евроатлантически полезности, бяха подготвени да създадат взаимни отстъпки с това. Бяха подготвени да не помнят историята на българския народ, страданията на българите в Македония, бяха подготвени да не помнят за хилядите жертви ", заизрежда Каракачанов. Той подсети още, че поради Вътрешна македонска революционна организация у нас не се одобри Истанбулската спогодба, подсети и за работата му за модернизацията на българската войска и така нататък

Тази зала помни доста по-тежки конгреси. Помни конгреси на успех и победа. Мисля, че този ще бъде конгрес на достолепието и продължаващия път на Вътрешна македонска революционна организация. Тя не е елементарна партия, а столетна организация, през днешния ден с партийна регистрация, сподели пък доц Милен Михов, който бе определен да води конгреса.

Специално одобрение към актива направи и евродепутатът Андрей Слабаков. Той обаче избра да се обърне към младежката организация с думите: Не съм изключително удовлетворен от вас, тъй като не е задоволително да участвате единствено в честването на бележитите дати и да поднасяте венци и цветя.

Налага се вие да давате образец като същински и положителни българи. Аз съм цялостен с хрумвания и оферти. Правете нещо за хората към вас. Пълно е с хора, които страдат и са небогати и измъчени. Направете нещо за тях. Отделяйте по един час на седмица. Ако желаете нацепете дървата на баба Сийка или нещо друго, тъй като тези хора имат потребност от нас. Трябва да се оказва помощ.
Каракачанов: Грешка беше да се върви на крайници в Северна Македония
" Винаги сме подхождали прагматично, само че виновността в прагматичното решение е в Северна Македония. България първа призна Македония. Когато бе...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР