Помислете и вие дали между първо и второ четене поне

...
Помислете и вие дали между първо и второ четене поне
Коментари Харесай

БСП и ДПС се съгласиха за удължаване на бюджета

„ Помислете и вие дали сред първо и второ четене най-малко по някои от параметрите на в този момент настоящия бюджет да не създадем усъвършенстване. Иначе напълно нов явно Министерският съвет няма да внесе. За нас е недопустимо бюджетът да остане в същите параметри изключително в обществената част. Ние не слагаме единствено нашите единствени условия, подлагаме ги на полемика. Предлагаме 850 лева минимална заплата, което съставлява 50% от междинната заплата, което е по европейското законодателство, предлагаме с нарастване на минималната работна заплата да се усилва майчинството, предлагаме да помислим за необлагаем най-малко, таван на цени на енергоносители, две степени на заплащане за небогати и богати хора и други “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата си с Движение за права и свободи.

Тя уточни, че са подготвени с техни оферти при разглеждане на бюджета на първо и второ четене да водят диалози, с които да се обезпечи оставане в естествени граници на недостиг, гарантиране на поддръжка на стопанската система и увеличение на приходите на уязвимите групи.

От своя страна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ означи, че срещата сама по себе си е крачка в вярната посока на българския политически терен.

„ Разговорите сред парламентарните групи, разговорът сред власт и съпротива, разговорът сред власт и хората, разговорът сред институциите ние би трябвало да го възстановим ”, сподели той. Лидерът на Движение за права и свободи изясни, че главното обвързване на служебното държавно управление да създаде почтени и демократични избори.

„ В тази обстановка, в която се намираме е доста рисково да отваряме бюджета за 2023. При избрани параметри да създадем продължение на бюджета за 2022. Докато няма изясненост в Народно събрание за постоянен кабинет, заплахата всеки да подхожда с избирателен популизъм към бюджета е доста огромна и всичко това се натрупа на гърба на народа. Според нас по-отговорното държание в тази обстановка е да се положат оптимални старания за превъзмогване на политическата рецесия, да не тръгваме да вършим нов бюджет, а както вие казахте да забележим параметрите по удължаването на настоящия бюджет. ", безапелационен е той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР