Помагач на телефонни измамници е задържан под стража по искане

...
Помагач на телефонни измамници е задържан под стража по искане
Коментари Харесай

Задържаха помагач на ало измамници

Помагач на телефонни измамници е арестуван под стража по искане на Софийската районна прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 26 октомври съзнателно е улеснил осъществяване на закононарушение като е взел пликове с пари от места, посочени от причинителя.

Неустановено до момента лице се обадило на телефона на възрастен мъж от София и му споделило, че щерка му е потърпевша при случай и би трябвало да даде пари, с цел да бъде лекувана. Възрастният мъж не повярвал на това, защото щерка му от години живеела отвън България.

Малко по-късно той получил позвъняване от различен телефонен номер и бил подведен, че приказва с контрольор от Първо районно ръководство в София, който е по следите на измамниците, които са му звънели. За залавянето им възрастният мъж трябвало да спомага като изтегли от банка 5000 лв..

След като изтеглил желаната сума, получил телефонно позвъняване, че би трябвало да остави парите в книжен плик в избрана кофа за отпадък. Мъжът извършил напътствията, само че неустановено лице му звъннало още веднъж и му споделило, че би трябвало да изтегли още 5000 лв. и отново да ги остави в кофа за отпадък. Пострадалият извършил всички инструкции.

На идващия ден получил телефонно позвъняване, че е бил излъган и неговите пари са взети от обвинения. След това възрастният мъж подал сигнал за случилото се.

Мъжът, който взел пликовете с пари, е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. СРС се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че мъжът може да извърши друго закононарушение и му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Мярката предстои на обжалване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР