Помагач на телефонни измамници е бил задържан под стража по

...
Помагач на телефонни измамници е бил задържан под стража по
Коментари Харесай

Задържаха под стража помагач на телефонни измамници

Помагач на телефонни измамници е бил арестуван под стража по искане на Софийската районна прокуратура. Д.К. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 26.10.2023 година в София с две действия, в съучастничество с неустановени към този миг лица по делото, като помощник за да набави за себе си имотна полза, съзнателно е улеснил осъществяване на закононарушение като е взел пликове с пари от места , посочени от причинителя.

На 26 октомври неустановено досега лице се обадило на телефона на възрастен мъж от София и му споделило, че щерка му е потърпевша при случай и би трябвало да даде пари, с цел да бъде лекувана. И.К. не повярвал на това, защото щерка му от години живеела отвън България .

Малко по-късно мъжът получил позвъняване от различен телефонен номер и бил въведен въведен в подвеждане, че приказва с контрольор от 01 РУ-СДВР, който е по следите на измамниците, които му звънели доскоро . За залавянето им възрастният И.К. трябвало да спомага като изтегли от банка 5000 лв. .

След като И.К. изтеглил желаната сума, получил телефонно позвъняване, че би трябвало да остави парите в книжен плик в избрана кофа за отпадък . И.К. извършил напътствията, само че неустановено лице му звъннало още веднъж и му споделило, че би трябвало да изтегли още 5000 лв. и да ги остави в кофа за отпадък . Пострадалият извършил всички инструкции. На идващия ден получил телефонно позвъняване, че е бил излъган и неговите пари са взети от обвинения Д.К. След това възрастният мъж подал сигнал за случилото се.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение. Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Днес състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Д.К. може да извърши друго закононарушение и му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ . Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР