Ползвани газови бутилки, в които все още е имало останали

...
Ползвани газови бутилки, в които все още е имало останали
Коментари Харесай

Взривоопасно: хвърлят газови бутилки на боклука

Ползвани газови бутилки, в които към момента е имало останали количества пропан-бутан - на тази рискова находка се натъкнали чиновници по чистотата в община Сърница, сигнализира кметът Неби Бозов. При това става дума за повече от една бутилка и при метода на отнасяне на битовите боклуци е цяло знамение, че никой не е потърпевш.

„ Това действие съставлява извънредно съществено нарушаване на разпоредбите за безвредна употреба на уредите за природен газ и нормите за пожарна сигурност, разяснява Бозов. То заплашва в извънредно висока степен живота и здравето както на жителите, по този начин и на чиновниците, отговарящи за събирането и извозването на битовите боклуци и преработката им на районните депа. “

От общината в родопския град излязоха със особено послание към битовите консуматори и към компаниите да бъдат по-предпазливи с непотребните си газови бутилки. В текста се напомня, че специфична разпоредба указва какво се прави с тях -ненужните към този момент бутилки и акумулатори от тях се връщат в пълначните станции на доставчика на продукта. Там остатъчният газ се източва при съблюдаване на ограничения за сигурност от подготвени за това чиновници.

Изхвърлянето на тези бутилки, както и на автомобилни газови уредби на сметта обаче е безусловно неразрешено, напомнят от общинската администрация. Не е разрешено и потребителите сами да си ги закарат до депата за боклуци. Уредите, работещи със сбит газ, са в категорията на рисковите боклуци, а към тях законодателят неслучайно е планувал по-предпазливо отношение.

При последващи нарушавания на тези разпореждания от кметството се канят да алармират ревизия „ Технически контрол “, пожарната и полицията, да изискат инспекция и търсене на виновниците, на които ще бъдат формирани актове и наказателни постановления. Санкции за това са планувани както в законодателството, по този начин и в локални нормативни документи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР