Ползването на градски транспорт в София има много привърженици и

...
Коментари Харесай

Удобство и сигурност с Visa в градския транспорт на София

Ползването на градски превоз в София има доста последователи и съперници, само че към този момент едно е безспорно - то става доста по-удобно и несъмнено. Край на безуспешното търсене на пунктове за продажба на билети, на возенето даром в късните и ранните часове на денонощието и на терзанието, че контролата ще те санкции, тъй като няма от кое място да си купиш билет, на изминаването на далечни дистанции пешком по същата причина, на ровенето и търсенето на дребни
Спестява неудобства
От 11 май жителите и гостите на София към този момент могат да се разплащат и да се таксуват бързо и елементарно с безконтактните си Visa карти в над 1100 трамваи, тролеи и рейсове. Иновацията икономисва на пасажерите редица неудобства и им обезпечава комфорт, който до момента те са изпитвали само в чужбина. Благодарение на експертния опит на Visa, спомогнал за реализирането на редица планове за безконтактни разплащания в публичния превоз по целия свят, София се подрежда измежду модерните мегаполиси, които оферират сходна услуга.

Технологията разрешава жителите, туристите и бизнес посетителите на града да се таксуват по същия комфортен и сигурен метод, по който пазарят всекидневно с безконтактната си дебитна или кредитна карта Visa. Единственото, което би трябвало да създадат, е да приближат картата, мобилния си телефон или смарт часовника си до валидатора.

В резултат от пандемията безконтактните преводи, които изключват физическия досег до разнообразни повърхности, се трансфораха от улеснение в нужда. Те оферират на потребителите бърз, комфортен и сигурен метод за разплащане и са от решаващо значение за спазването на нужната отдалеченост. Това е и една от аргументите операторите на публичен превоз в целия свят да подреждат безконтактните разплащания измежду предпочитаните ограничения за цялостното възобновяване от пандемията. В същото време те покачват и доверието на клиентите към услугата, като оферират по-безпроблемно прекарване.
Важно и за стопанската система
Част от градовете са в разнообразни стадии на наново разпределяне на ограниченията против COVID-19 и по тази причина публичният превоз ще играе все по-важна роля и в стопанската система. Той е от значително значение за напредването на доста хора, които всекидневно разчитат на него да стигат до работа и да се приберат у дома. В София преди пандемията над 20% от жителите на града го употребяват точно с тази цел. Сега прекарването на всички пасажери ще бъде доста усъвършенствано, защото безконтактните разплащания са доста по-бързи от другите възможности като закупуване на хартиени билети или потребление на пари в брой за билетни автомати и води до понижаване на скупчванията на хора. И не на последно място жителите и гостите на София, които употребяват мобилни разплащания, ще имат отбраната на усъвършенстваната технология на Visa, което значи, че това е най-сигурният метод за разплащане, с цел да се стигне от точка А до точка Б.

Според изследване, извършено от Visa, неудобството е една от основните спънки, които карат хората да употребяват различен превоз. Другите неудобства, изтъкнати от респондентите, са свързани с дългите опашки (52%), неналичието на идентични билети за всички типове превоз (47%), 44% не знаят какъв брой би трябвало да заплащат, а 41% споделят, че за използването на услугите би трябвало да разполагат с пари в брой. Чрез предлагането на разплащания за нови форми на подвижност, като безконтактен градски превоз, Visa покачва успеваемостта на услугата и я прави по-достъпна както за бизнеса, по този начин и за пасажерите. В Лондон, един от първите градове, приели технологията на Visa, пътуващите дефинират въвеждането на безконтактните устройства за най-значимото усъвършенстване на прекарването им в публичния превоз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР