Ползвала ли е Мария Габриел общински апартамент с 4 пъти

...
Ползвала ли е Мария Габриел общински апартамент с 4 пъти
Коментари Харесай

Мария Габриел ползвала общинско жилище на аванта, защото по закон е никоя

Ползвала ли е Мария Габриел общински апартамент с 4 пъти по-нисък наем от пазарния - този въпрос към този момент не стои на дневен ред за КПКОНПИ (Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добито имущество), защото комисията е прекратила производството по сигнала срещу Габриел.
При инспекцията си КПКОНПИ е открила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи обществена служба по смисъла на Закон за попречване и определяне на спор на ползи. От това следва, че в интервала на деяние на контракта за наем от 01.10.2010 година до 31.08.2012 година Мария Габриел не е заемала обществена служба, заяви Нова телевизия, цитирайки Българска телеграфна агенция.
Припомняме, че става въпрос за апартамент на улица " Никола Вапцаров " 25 в квартал " Лозенец ", който Гарбиел е обитавала против четири пъти по-ниска цена от пазарната, се показва в сигнала. Договорът е подписан през октомври 2010-та година, когато тя към този момент е евродепутат. През май 2013 година тя е напуснала жилището, прецизира уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ", който споделя историята.
За апетитната договорка заяви преди време журналистът Калин Първанов, който пусна информацията в близкото до Българска социалистическа партия списание A-specto. Той споделя, че желал да разгласява новината още през 2013-та година, само че бил спрян от тогавашния редактор на сп. " Тема " Валери Запрянов.
Липсата на тази причина - индивид, или лице, заемащо обществена служба, против което да се организира административното произвеждане, се явява спънка за разглеждане на постъпилия сигнал и е съображение за преустановяване на актуалното произвеждане, изясняват още от КПКОНПИ.
В решението на Комисията се споделя то да се изпрати дружно с цялата административна кореспонденция на Софийска градска прокуратура, предвид на това прокуратурата да реши дали да подаде митинг до съда в едномесечен период от съобщаването на решението, с което се открива неналичието на спор на ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР