Ползите от водата с лимон не са за пренебрегване. Много

...
Ползите от водата с лимон не са за пренебрегване. Много
Коментари Харесай

Ползите от водата с лимон, за които дори не подозирате

Ползите от водата с лимон не са за занемаряване. Много хора са сюрпризирани да научат, че топлата лимонова вода е извънредно потребна. Вариантът за студена вода с лимон също има своите преимущества, само че проучванията демонстрират, че топлата напитка е по-добрият избор.
Горещите питиета форсират придвижването на носната слуз и подтикват оттичането на слузта. Ето и какви са изгодите от ежедневното пиянство на топла вода с лимонен сок. Някои от тях сигурно ще ви изненадат.
1. Намалява холестерола
Лимоните са богати на лимонена киселина, витамин С и полифеноли, които се борят с умората и понижават кръвните мазнини, наречени липиди. Един от известните типове липиди е точно познатият ни холестерол.
Високите му равнища се образуват при консумация на мазни храни. Но болести като диабет, хипотиреоидизъм, алкохолизъм, чернодробни проблеми и стрес също могат да усилят равнищата на липидите в кръвта. 
2. Подобрява чревната микрофлора
Водата с лимон трансформира чревната среда, позволявайки на потребните чревни бактерии да се развъждат. Освен това напитката подкрепя храносмилането и усъвършенства цялостното здраве на червата. Здравите вътрешности подсигуряват по-малко отичане на корема и газове. Когато вашият храносмилателен тракт работи вярно, ще се чувствате по-добре и ще имате повече сила.
3. Укрепва мускулите и понижава възпалението
Пиенето на топла вода с лимон забавя свиването на мускулите и спомага за съкращаване на възпалението.
4. Намалява вероятността от формиране на камъни в бъбреците
Много е значимо да останете хидратирани, с цел да предотвратите образуването на камъни в бъбреците. Но при положение, че те към този момент са се образували, може да помогнете на тялото си с вода с лимонен сок.
5. Помага да се отървете от простуда
Лимоновият сок е богат на витамин С. Пиенето на топла вода с лимон оказва помощ при простуда или зараза на синусите. Топлата напитка облекчава запушването на носа.

 Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден
Всеки приказва за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация срещу отичане. Чувствате се изтощени? Пийн...
6. Успокоява нервната система
Топлата вода с лимон е превъзходен метод да започнете деня си. Успокояващият цитрусов мирис ободрява и успокоява освен тялото, само че и мозъка. 
7. Облекчава запека
Киселината в топлата лимонова вода подтиква храносмилателните процеси. С придвижване на възрастта равнището на киселини в червата понижава. Добавянето на топла лимонена вода към ежедневния режим може да облекчи постоянно срещаните храносмилателни проблеми като запек. Лимонът съдържа и фибри под формата на пектин, които също оказват помощ за регулирането на храносмилателната система.
8. Поддържа водния баланс
 6 неподозирани използва на лимона вкъщи 6 неподозирани използва на лимона вкъщи
Когато животът ви даде лимони, пропуснете лимонадата. Вместо това пробвайте един от тези трикове с лимони, които ще ви свършат чудесна р...
Пиенето на топла лимонова вода всеки ден оказва помощ за поддържане на водния баланс. 
9. Помага за намаляване
Ежедневната консумация на вода с лимон подтиква метаболизма. Добрият метаболизъм ви оказва помощ да отслабнете. Ако консумирате напитката през целия ден, това ще помогне да избегнете потреблението на прекалено много храна, тъй като ще се чувствате сити.
10. Помага ви да се избавите от неприятния мирис
Лимоновият сок естествено убива миризмите. След хранене изпийте чаша топла лимонова вода, с цел да подобрите храносмилането и да се отървете от неприятния мирис.  Напитката подтиква слюноотделянето, като отстранява сухотата в устата - виновникът за неприятния мирис, а лимоновият сок убива бактериите, които се развъждат в устната празнина.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР