Ползите от употребата на AstraZeneca надвишават рисковете, Европейската агенция по

...
Ползите от употребата на AstraZeneca надвишават рисковете, Европейската агенция по
Коментари Харесай

ЕМА: Ползите от употребата на AstraZeneca надвишават рисковете

Ползите от използването на AstraZeneca надвишават рисковете, Европейската организация по медикаментите (EMA) е „ твърдо уверена “, съобщи във вторник Емер Кук, изпълнителен шеф на EMA. Експертите ще подхващат " доста непоколебим разбор " и ще създадат рекомендация в четвъртък, добави тя.

С повишаването на случаите на ковид на доста места, държавните управления се сблъскаха с най-мрачните алтернативи: да употребяват ваксина , с цел да избавят животи или да преустановят използването на AstraZeneca поради известия за рискови кръвни съсиреци.

Швеция беше последната, която се причисли към възходящата група от страни от Европейския съюз, избирайки предпазливостта пред скоростта, макар че ръководителят на Европейската организация по медикаментите съобщи, че ЕМА е " твърдо уверена ", че изгодите от приложимост на AstraZeneca надвишават рисковете, че хиляди хора в Европейски Съюз развиват тромбози всяка година по разнообразни аргументи и че няма известия за нараснали кръвни съсиреци в клиничните изследвания на ваксина та AstraZeneca. И въпреки всичко специалистите ще подхващат " доста непоколебим разбор " и ще създадат рекомендация, уточни тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР