Ползите от отварянето са безспорни за публичния секторБългария е за

...
Ползите от отварянето са безспорни за публичния секторБългария е за
Коментари Харесай

Отстояваме свободното движение на нелични данни

Ползите от отварянето са безспорни за обществения бранш

България е за ускорение на работата по предлагането за свободното придвижване на нелични данни, стана ясно на среща в Люксембург

Осигуряването на надеждна и предвидима правна рамка на електронните известия ще подтиква вложенията във високоскоростна съгласуваност и конкуренцията на цифрови мрежи и услуги, съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски, по време на присъединяване си в съвещание на Съвета по превоз, телекомуникации и енергетика, формат „ Телекомуникации “ в Люксембург.

Той удостовери готовността Българското председателство да продължи работата и да завърши договарянията с Европейския парламент за преразглеждането на регулаторната рамка, която е стратегическа за цифровата стопанска система. Българската позиция е за ускорение на работата по предлагането за свободното придвижване на нелични данни. „ Ползите от отварянето на данните в обществения бранш са безспорни “, съобщи Геновски.

В Люксембург министрите разискаха и съответни дейности за използване на Директивата за сигурността на мрежите и осведомителните системи, включително стъпки за поощряване на вложенията в киберсигурността. Българската позиция бе, че сигурната европейска мрежова среда изисква обществените и частните субекти да са добре готови да се оправят с провокациите, в това число посредством основаване на публично-частни партньорства.
още по тематиката
По думите на заместник-министър Геновски, страните членки би трябвало да координират акции за повишение на осведомеността, както и да подкрепят образованието по киберсигурност в университетите и в образователните стратегии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР