Ползите от киселото мляко са добре известни не само у

...
Ползите от киселото мляко са добре известни не само у
Коментари Харесай

Кисело мляко срещу коронавирус

Ползите от киселото мляко са добре известни освен у нас, само че съумяха да го създадат издирван артикул и по всички краища на света. Освен че ни зарежда с калций и протеин, то има противовъзпалителен резултат, който ни защищава от редица заболявания.

А съгласно ново проучване киселото мляко може да има връзка и с по-ниската заболеваемост от новия ковид в България, Гърция и Турция .

Точно както киселото и ферментирало зеле, което се употребява доста в Германия и Южна Корея, може да е предпазило жителите на тези страни от по-висок брой болни от COVID-19, по този начин и за България, Турция и Гърция киселото мляко се дефинира като възможна естествена отбрана от пандемията .
 Снимка 488448

Професор Д-р Жан Буске от Университета в Монпелие, който е и някогашен специалист от СЗО счита, че прекомерно малко внимание се е отделило на връзката сред районното разпространяване на вируса и локалните особености на храненето. А, по негово мнение, тази връзка е от огромно значение.

" Храненето може да играе роля в имунната отбрана против Covid-19 и да изясни някои от разликите, следени при болестта в цяла Европа ", счита той. Така да вземем за пример в страните с ниска смъртност локалните поданици употребяват доста ферментирала храна , като кисело зеле, кисело мляко и кефир, предава The Sun.
 Снимка 488449

Професорът счита, че тази връзка не е по никакъв начин инцидентна, а се дължи на изобилието от антиоксиданти в тези артикули. Една от изгодите от тях е, че понижават равнищата на основния ензим ACE2 . Той се прикрепва към клетките на белите дробове и разрешава по-лесното навлизане на ковид в тях.
 Коронавирусът, кръвната захар и каква е връзката посред им
Кое ни прави по-вероятни жертви на ковид

Каква е връзкта сред кръвната захар и COVID-19

А когато равнищата на ензима са по-ниски, това работи като естествена бариера за болестта. Ферментиралото мляко от дълго време е прието за натурален АСЕ инхибитор , който противодейства и на оксидативния стрес, създаван от него.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР