Ползите от 5G технологията за развитието на отдалечените селски райони

...
Ползите от 5G технологията за развитието на отдалечените селски райони
Коментари Харесай

Ползата от 5G технологиите в отдалечените селски райони във Великобритания

Ползите от 5G технологията за развиването на отдалечените селски региони потвърждава взаимен план на английското държавно управление и американски софтуерен колос. Място - островите Оркни край крайбрежията на Шотландия в Атлантическия океан. Бързият транспорт на данни трансформира радикално локалните обичайни браншове - развъждането на сьомга и производството на уиски.

Оркни - архипелаг от 70 острова, от които единствено 20 са непрекъснати обитаеми. В региона има доста ферми за сьомга, която е с максимален дял в английския експорт на храни. Отрасълът изисква непрекъснато премерване и следене на количеството О2 във водата, киселинност, соленост и температура. Сензорите към този момент са свързани посредством 5G-мрежа.
Ричард Дарбишър- шеф произвеждане в морска плантация: Имаме датчици на някои от силозите, както и на вратите за задачите на сигурността. Сензорите на силозите разрешават автоматизиране на храненето, можем да следим положението и растежа на рибата.
На брега от новата технология се възползва дребна локална дестилерия.
Греъм Крукшанк - производител на уиски: Един човек следи целия развой, от начало до дъно. Мобилността и достъпът до информация посредством таблет усъвършенства индустриалния развой и разрешава по-голям надзор когато и да е.
5G-мрежата в този момент разрешава и бърза връзка сред милиони устройства, в това число в локалния вятърен парк, който получава данни за евентуално рисково време. Възможности обаче са доста по-широки.
Ник Крисос - IT експерт: Осигуряваме съгласуваност на отдалечените селски региони и това има голям резултат. Хората в действителност се местят в тези региони, тъй като връзката е толкоз добра, колкото в градовете.
Островите Оркни сега са измежду регионите с най-слаба осведомителна съгласуваност във Англия. Щом 5G-мрежата проработи изцяло, архипелагът към този момент няма да наподобява толкоз надалеч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР