Ползи от спирането на храните от преработено зърноЗърнените храни са

...
Ползи от спирането на храните от преработено зърноЗърнените храни са
Коментари Харесай

Какво ще се случи, когато спрете зърнените храни за две седмици?

Ползи от прекъсването на храните от модифицирано зърно

Зърнените храни са на всички места към нас и в днешно време е доста мъчно да заобикаляме тяхната консумация. Те се срещат под формата на паста, хлебни произведения, палачинки, разнообразни бисквити и сладкиши и така нататък Някои видни диетолози считат, че премахването на зърнените храни от нашето меню ще даде по-добри резултати даже от това да премахнете напълно захарта.

Зърнените храни се подготвят от семената на разнообразни типове растения. Обвивката на тези семена съдържа витамини и значими минерали, само че проблематичната зона е протеинът глутен. При процесите на преправка обвивката на тези зърна се отстранява и в техния състав остава най-вече глутенът. Всички знаем какви са негативите на глутена, а през днешния ден ще поговорим за това по какъв начин би ни се отразило неговото унищожаване от менюто, написа.

Редуциране на възпаленията

Много скоро след прекъсването на глутена ще започнете да се усещате по- “леки” и в реалност това ще се отрази на фигурата ви позитивно. Тестените храни постоянно ни водят подутина и отичане. Ако и вие изпитвате тези признаци, наложително пробвайте безглутеновия режим.

Без издут корем

Намираме безчет оправдания за какво не хапваме пресни и домашно приготвени здравословни храни, а най-често употребяваното е неналичието на задоволително време. Тази забързаност постоянно ни подтиква да хапваме небрежно пакетирани и много калорични храни, които мигновено подуват корема ни и през целия ден се усещаме некомфортно. Вместо това, доста по-добър вид е да хапнем безглутенов обяд и да усетим разликата.

По-малко болежка преди цикъл

Знаехте ли, че храните от модифицирано зърно могат да подействат отрицателно върху хормоните и това може да докара до по-засилени предменструални синдроми. Ако се откажете от глутена, една от изгодите може да се окаже точно съкращаване на болката и без толкоз променливи настроения.

Укрепване на сърдечната активност

Ако консумирате прекалено много глутен е допустимо да се появяват нараснали опасности от разнообразни болести на сърдечно-съдовата система. При премахването на тези храни от ежедневното си меню, тези опасности няма да са толкоз застрашаващи и огромни.

Избягвате проблемите с отделителната система

Всъщност храната, която одобряваме, дефинира цялостното ни здравословно положение. Храните с глутен могат да попречат на вярното изхождане, а при отстраняването им избягвате проблемите със запека да вземем за пример. Ако сте фенове на хляба и не можете без него - съветваме ви да се насочите към тип самун, който не съдържа глутен - могат да се открият елементарно и на всички места.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР