Ползи от киселия еликсирЕдва ли са много хората по света,

...
Ползи от киселия еликсирЕдва ли са много хората по света,
Коментари Харесай

Защо не бива да хвърляме сока от киселите краставички?

Ползи от киселия балсам

Едва ли са доста хората по света, които не обичат киселите краставички.

Сега е и сезонът, подобаващ за приготвянето им за зимата - те са неизменимото мезе за всяка вечеря, малко ракийка или водка, написа Освен това сокът им е изключително подобаващ при махмурлук. Но изгодите на сока от кисели краставици по никакъв начин не свършват дотук - запознайте се с някои от най-ефективните и непроменяемо се възползвайте от тях!

Против бурени

Сокът от киселикраставички е с висока киселинност и ловко може да се оправи с упоритите бурени в градината ви. Поставете го в спрей бутилка и напръскайте напастите.

При смутен корем

Ако имате проблеми със стомаха рано заран, открити са стомашни паразити и при стомашни неразположения - сокът от киселикраставички ще обезврежда паразитите и ще потуши дискомфорта ви.

При тежки разгулен вечери

Както към този момент споменахме, с изключение на познатата композиция от шкембе супа и бира, след тежка пиянска вечер огромен резултат за махмурлука има и сокът от кисели краставици.

Подходяща напитка за спортистите

Сокът от кисели краставици съдържа електролити, които спомагат за поддържане на добра хидратация по време на подготовка, а по едно и също време с това и за изхвърлянето на повече отрови посредством потта. Затова може да пийнете малко от сока преди подготовка.

При болки в мускулите

Сокът от кисели краставици съдържа потребни субстанции като натрий, калий, магнезий и калциев хлорид. Консумацията му ще ви помогне за съкращаване на мускулните крампи.

За усмиряване на кожата при слънчево изгаряне

Сокът съдържа огромно количество оцет, който ще облекчи признаците, породени от слънчево изгаряне.

При менструални болки

Можете да облекчите менструалните болки, както и да потушите зверския си апетит през този интервал, благодарение на сока от кисели краставици. Необходимо е да пиете най-малко по половин чашка дневно няколко дни преди настъпване на цикъла, в случай че желаете да видите ефикасни резултати.

Служи като мощен антиоксидант

Поредната изгода на сока от кисели краставици е обвързвана с огромното съществуване на витамините Е и С, които са измежду най-мощните антиоксиданти. Консумацията му ще спомогне при битката със свободните радикали в организма, ще ускори имунитета ви, ще помогне за по-бързото възобновяване от инфекции и възпаления и така нататък

При възпалено гърло

Ако страдате от болки в гърлото или инфектиране, то оцетът и солта в киселия сок от краставици ще се оправят с елиминирането на бактериите, причинители на инфекцията. По този метод ще усетите и облекчение на признаците, и по-бързото ви възобновяване от дискомфорта.

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР