Ползата от киселото зеле е огромна и известна отдавна. Това

...
Ползата от киселото зеле е огромна и известна отдавна. Това
Коментари Харесай

От киселото зеле слабеем и младеем

Ползата от киселото зеле е голяма и известна от дълго време. Това е неповторим артикул, който единствено усилва потребните си свойства в процеса на ферментация. Медици и диетолози обаче не стопират проучването им и непрекъснато откриват нови и нови изгоди на киселото зеле, написа Zdrave.to.

Ето седем аргументи да не забравяме киселото зеле на трапезата:

1. Подобрява работата на стомашно-чревния тракт, възстановява храносмилането. А витамин В6 чудесно се оправя с разграждането на бeлтъчините, заради което киселото зеле е извънредно уместно за месни блюда.

2. Понижава равнището на холестерола в организма и усъвършенства работата на сърдечносъдовата система. 3. В киселото зеле се съдържа витамин U, който прелестно оказва помощ за справяне със зимната меланхолия.

4. Тъй като киселото зеле е богато на витамини А, В, С, К, U, а също по този начин на калий, цинк, желязо и ред други макро- и микроелементи, то е чудесно профилактично средство.

5. В 100 грама от този нискокалоричен артикул се съдържат единствено 19 калории. Ето за какво всички, които са решили да отслабват, самоуверено може да го включват в диетата си. А тартроновата киселина, която се съдържа в него, се бори с последващото формиране на мастни отлагания.

6. В киселото зеле има огромно количество целулоза и извънредно малко въглехидрати като фруктоза и захароза. Затова за диабетиците е показно да използват кисело зеле.

7. Нерядко киселото зеле се употребява в козметиката като маска за лице, която оказва помощ при акне. То също по този начин оказва помощ и за отърваване от пигментни петна. А с помощта на витамина РР ноктите и косата укрепват доста.

Все отново киселото зеле е противопоказно в някои случаи. Хора с киселини и гастрит би трябвало да го заобикалят. Може да сътвори проблеми и при язва на стомаха, заболявания на бъбреците, черния дроб и панкреаса. Сред вероятните странични резултати пък са отичане, отоци и даже вероятни леки болки в стомаха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР