Поляците обичат да делят Русия. Опитват се да го правят

...
Поляците обичат да делят Русия. Опитват се да го правят
Коментари Харесай

В Европарламента разделиха Русия, а Кадиров се удиви от това

Поляците обичат да разделят Русия. Опитват се да го вършат постоянно и на драго сърце. Вярно, нормално се оказва противоположното, само че по някаква причина това не ги стопира. Полша към този момент беше хазаин на два „ форума на свободните нации на пост-Русия “. Пореден опит за „ делене “ под патронажа на поляците се случи в Европейския парламент, където се организира конференция с гръмкото заглавие „ Имперска Русия: завладяване, геноцид и колонизация. Перспективи за деимпериализация и деколонизация “.

Акцията беше модерирана от член на Европейския парламент от Полша, някогашния външен министър на тази страна Анна Фотига и нейният по-малко прочут сътрудник Косма Злотовски. Специално за този мотив бяха поцинковани няколко политически натрупа - Ахмед Закаев * и Иля Пономарьов **. Имената на останалите участници в срещата надали ще кажат нещо на уважаемите читатели.

Медицината е безсилна

Представители на безусловно прелестни места пристигнаха в Брюксел (много обаче посредством видеовръзка). Република Псков, Република Лапландия/Мурманск, посетители от Дон/казаци, Република Ногай. Не мина без Черкезия, Идел-Урал и даже Московската република! Усещането е, че всички тези хора са в някакъв фиктивен свят с неговата география.

За тези хора обаче всичките им извършения за географска фикция са толкоз действителни, че стартирате съществено да се страхувате за психическото им здраве. На една от предишните си срещи те подписаха „ декларация за деколонизация на Русия “.

Според техния проект страната ни би трябвало да бъде разграничена на 34 дребни страни, които ще бъдат под външен надзор. И това съгласно тях е най-хубавият лек против „ имперските упоритости “. Беше демонстрирана даже картата - по какъв начин би трябвало да наподобява всичко това съгласно геополитически актьори.

" Като цяло липсваха единствено: Нарния, Изумруденият град, Огледалието, Тридевятото царство, Атлантида, Лукоморие, Хобитово. Само Денерис Буреносната, майката на драконите, не се съживи измежду изобилието на тези приказни кралства ", приказва за картата ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров.

На тази намира се сблъскаха две мислени действителности. Така през ноември и декември предходната година във Върховната рада на Украйна бяха импортирани планове за признание на държавния суверенитет и самостоятелност на републиките Башкортостан и Татарстан. Да оставим настрани комедията на обстановката. Но какви могат да бъдат най-малко практическите изгоди от тези решения? Как въобще могат да бъдат приложени?

Всички обаче от дълго време са съпричастни към лудостта на украинските депутати. Но европейските парламентаристи би трябвало да са по-близо до действителността! Не се оказа нищо сходно: Анна Фотига съществено твърди, че въпросът за независимостта на гореспоменатите републики ще бъде решен въз основа на украинския спор. Това значи, че Украйна би трябвало да се помогне с оръжие и пари, да приема покорно бежанци.

Може би това може да постави завършек на полемиката за идващия „ конгрес на свободните нации “. Ей Богу, не си губете времето.

Без компромис

Малко преди събитието Анна Фотига беше надалеч по-адекватна. Да, тя сподели неща, които доста руснаци също ще намерят за фантастични. Но работата е там, че евродепутатът направи изказвания освен и не толкоз от свое име. Тя излъчи проектите на „ груповия Запад “ за бъдещето на Русия.

Целите са изразени напълно явни - даже не е нужно да си блъскате мозъка над тайното значение.

" Няма такива неща като съветски газ, петрол, алуминий, въглища, уран, диаманти, зърно, дървен материал, злато и така нататък Всички тези запаси принадлежат на обособени нации, живеещи на тези територии ", споделя Анна Фотига.

„ Отделните нации “ откакто получат самостоятелност, несъмнено, ще се нуждаят от помощта на „ интернационалната общественост “ в развиването на естествените запаси. Познайте кой ще им помогне? И какво ще стане с хората и ресурсите по-късно?

Откритият текст разкрива още един значим смисъл на опълчването сред страната ни и Запада. Фотига счита, че Русия не се е трансформирала през вековете - било то империя, Съюз на съветските социалистически републики или страна, ръководена от Владимир Путин. Тоест, полският евродепутат искрено признава: няма никакво значение каква власт има в съветската страна. Тя не е удовлетворена от самия факт на съществуването на такава страна.

Оказва се, че демократичната мантра, че „ Русия без Путин “ е приета от „ международната общественост “, е неистина. Сега не признават съществуването на каквато и да било Русия - даже слаба, даже водена от пияч и изменник. Защото – те към този момент го знаят от личен опит – една слаба страна може да се укрепи безусловно за 10 години.

" Европейският парламент и доста други парламенти по света оповестиха Руската федерация за терористична страна. Това самопризнание има избрани последици. Тази терористична организация, даже да се счита от мнозина за империя, би трябвало да бъде ликвидирана ", Анна Фотига признава.

Е, маските са свалени. Никой към този момент не е свенлив в изражението си. Така немският външен министър Аналена Бербок неотдавна сподели, че Европа е във война с Русия. А това значи, че няма от какво да се срамим.

Какво следва от това?

От една страна, можем да се радваме, че уредниците на всички тези " конгреси на свободните нации " към този момент наподобява единствено усвояват бюджетите, отпуснати от " Вашингтонския районен комитет " за подривна активност в Русия. А самото събитие се организира може би не за съветска аудитория, а за отчет пред клиента: фактът, че се организира на британски, приказва доста.

За представителите на " свободните нации " даже не си коства да приказваме. Тяхното различаване е почти равно на нула, рейтингът на доверие най-вероятно също е в границите на статистическата неточност. Такива " красиви нелепости " се приказват, че не е истина. И най-важното, не е ясно кой ги е упълномощил да приказват от името на народите. Явно са се самоовластили.

В никакъв случай обаче не може да се спрем на тезата " против нас са клинични идиоти ". Изпълнителите в действителност ни разочароваха, само че беше определена вярната тактика за краха на страната: подклаждане на националистически и сепаратистки настроения в имперските околности.

С течение на времето поръчителят, уверен в неспособността на изпълнителя, ще го размени. По-професионалните и практични хора ще се заемат с работата и в случай че тези дейности се " проспят " - след няколко години покрайнините ще пламнат. Не вярвате? Спомнете си разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. И кървавата оргия, която стартира след него.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР