Поляците гласуват за кметове в стотици градове и села, в

...
Поляците гласуват за кметове в стотици градове и села, в
Коментари Харесай

Втори тур на местните избори в Полша

Поляците гласоподават за кметове в стотици градове и села, в които нито един претендент не завоюва изрично на първия тур на локалните избори в страната преди две седмици, съобщи АП.
 
Кметове ще бъдат определени в общо 748 обитаеми места, в това число в градовете Краков, Познан, Жешув и Вроцлав. Това са местата, където нито един претендент не завоюва най-малко 50 % от гласовете по време на първия тур на изборите на 7 април.
 
Местните и районните избори се преглеждат като тест за проевропейското държавно управление на министър-председателя Доналд Туск четири месеца откакто то пое властта на национално равнище. Партията на Туск се показа добре в огромните градове, в това число Варшава, където претендентът на неговата партия Рафал Тшасковски с лекост завоюва нов кметски мандат преди две седмици.
 
Като цяло обаче Туск не съумя да завоюва решителна победа. Основната опозиционна партия " Право и правдивост ", която управляваше страната в интервала 2015-23 година, завоюва по-голям % от гласовете в общинските препоръки.
 
Социалнолибералната Гражданска коалиция на Туск има мощна поддръжка в градовете, до момента в който " Право и правдивост " има по-силна електорална база в консервативните селски региони, изключително в Източна Полша.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР