Поляци събраха 4.63 милиона евро в дарителска кампания под наслов

...
Поляци събраха 4.63 милиона евро в дарителска кампания под наслов
Коментари Харесай

Поляците събраха 4.63 милиона евро за Байрактар за ВСУ, дарителите са 205 247 души -

Поляци събраха 4.63 милиона евро в дарителска акция под наслов „ Да купим на украинците Байрактар “. В акцията, проведена от профилирания портал за целеви средства Zrzutka.pl с разнообразни суми са се присъединили 205 247 души, което прави приблизително към 20-ина евро на човек.

До крайния период за събиране на средствата има още четири дни, само че в неделя към 15 часа българско време уредникът, полският публицист Славомир Шераковски заяви, че сумата към този момент е налична, а по сметката за дрона бяха постъпили 22.7 милиона полски злоти.

„ Литовците незабавно събраха средствата и компанията, произвеждаща Bayraktars, реши да даде гратис дрона на Украйна и да употребява събраните пари, с цел да помогне на популацията. По-късно същото се случи с още едно събиране на средства за три байрактаря! Време ни е. Спомняте ли си Буча, Ирпен, Мариупол? Нека участваме в тази борба. Да си купим полски Байрактар. Сумата е извънредно амбициозна, само че набирането на средства върви отлично! Ако съберем по-малко, ще дарим всичко във фонда на Въоръжените сили на Украйна към Националната банка на Украйна. Ще създадем същото с остатъка. Да действаме! “ – написа при започване на акцията Шераковски.

В неделя следобяд Шераковски заяви, че акцията ще продължи в оставащите 4 дни макар събирането на нужната за дрона сума.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР