Полярен циклон донесе бури и ветрове в Италия, в резултат

...
Полярен циклон донесе бури и ветрове в Италия, в резултат
Коментари Харесай

Полярен циклон докара зимата в Италия

Полярен циклон донесе стихии и ветрове в Италия, вследствие на което в страната се откриха първите същински зимни условия, а в централната част на Апенините, където ски промишлеността е в застой, заваля дълго чаканият сняг, съобщи АНСА.

Морското неспокойствие може да аргументи съществени вреди на басейните, СПА центрове и друга инфраструктура в курортите в крайбрежието на Лигурия, Тиренско море и западните крайбрежия на Сардиния, съобщи метеорологът Лоренцо Тедичи. На сайта www.iLMeteo.it той предвижда " проливни дъждове под формата на гръмотевични стихии или неочаквани поройни превалявания, които ще залеят Тоскана, Лацио, Сардиния и най-много Кампания ". Рискът от наводнения и свлачища ще бъде доста висок, предизвести Тедичи. В доста региони към този момент са оповестени предизвестия и " оранжев код " за идни превалявания.

Ще има проливни дъждове и в северната част на страната, изключително в Ломбардия, източна Лигурия и североизточната част на страната, сподели Тедичи.

Снегът ще бъде изобилен на север, също и в хълмистите райони, както и в планините, а тук-там може да се откри и по ниските места, подправен със суграшица и дъжд в Ломбардия и Емилия-Романя, сподели метеорологът.

Сняг ще покрие също Апенините, на надморска височина над 1000 метра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР