Полянски каза, че в Сирия се появяват оръжия, доставяни от

...
Полянски каза, че в Сирия се появяват оръжия, доставяни от
Коментари Харесай

Полянски обяви появата в Сирия на западно оръжие, доставено на Киев

Полянски сподели, че в Сирия се появяват оръжия, доставяни от Запада на Украйна

Корумпирани украински чиновници продават оръжия, доставени на Киев. Западните оръжия се появяват все по-често в сирийския Идлиб. Такова изказване в понеделник, 20 юни, направи Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации.

„ В Идлиб западните оръжия, продавани от корумпирани украински чиновници, започнаха да се появяват все по-често. Разгорещеният пазар на черно оръжие в Европа се трансформира в същинско богатство освен за тях, само че и за радикалните ислямисти в целия Близък изток “, сподели той.

По-рано денем боен специалист и някогашен чиновник на американското разузнаване Скот Ритър съобщи, че оръжията и боеприпасите, които се доставят на Украйна от Съединените щати, Европейския съюз и други страни, ще бъдат унищожени от Русия.

Преди това, на 15 юни, формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за „ Известия “ на SPIEF-2022 сподели, че решението за доставка на оръжие за Украйна е самоубийствено за Европа. Тя акцентира, че главният проблем през днешния ден е въпросът за независимостта на Европейския съюз като асоциация, както и на страните членки в национално качество.

Според нея доставените оръжия са най-„ съблазнителни и атрактивни “ за терористи, екстремисти и бандити. ТГя заяве, че украинският водач Владимир Зеленски се стреми да „ сътвори шумов екран, трансформирайки всичко във фарс “.

По-рано, на 9 юни, Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията, съобщи, че западните оръжия, доставени на Украйна, към този момент са се появили на черния пазар и могат да стигнат до терористите.

Според него има заплаха от зоната на спора по света да се разпространят стрелково и противотанково оръжие, изключително Javelins и ПЗРК.

На 2 юни непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Западът прави военно закононарушение, като доставя Украйна с оръжие.

Ден преди този момент заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков сподели, че Русия прави оценка отрицателно идващия пакет от помощ. Той посочи, че всяка доставка на оръжия, без значение по какъв начин ги аргументира американската страна, усилва риска от директен конфликт сред Руската федерация и Съединени американски щати.

От началото на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас западните страни усилиха военната си поддръжка за Украйна. Русия неведнъж прикани страните да спрат да доставят оръжие на украинската страна.

На 24 февруари Русия стартира специфична интервенция за отбрана на Донбас. Москва изясни, че дилемите на специфичната интервенция включват демилитаризация и денацификация на Украйна, чието осъществяване е належащо за гарантиране на сигурността на Русия. Решението е взето на фона на утежняването на обстановката в района вследствие на обстрел от украински военни.

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР