Полякинята Ига Швьонтек заяви, че загубата на лидерската позиция в

...
Полякинята Ига Швьонтек заяви, че загубата на лидерската позиция в
Коментари Харесай

Швьонтек: Позицията №1 ми тежеше

Полякинята Ига Швьонтек съобщи, че загубата на лидерската позиция в международната класация е била като рухването на товар от раменете й.

22-годишната тенисистка желае да се концентрира върху подобряването на играта си и не просто да преследва точки през продължителния сезон.

Швьонтек наследи първото място в класацията при дамите след отказването на австралийската Ашли Барти през април 2022-а и го резервира в идващите месеци, печелейки още три трофеи от Големия шлем след пробива си на Откритото състезание на Франция през 2020 година.

Тя прекара 75 седмици на върха, само че през предишния месец отстъпи позицията на Арина Сабаленка от Беларус.

" Мисля, че в този момент е малко по-лесно да се върна към настройката да преследвам някого, тъй като това вършим през целия си живот ", сподели втората в международната класация Ига Швьонтек, на която следва мач на старта на шампионата в Пекин в понеделник против Сара Сорибес Тормо.

" Само един може да бъде номер 1 и считам, че ми беше мъчно да привикна с това през предишния сезон. Честно казано, няма огромно значение за мен, тъй като след Откритото състезание на Съединени американски щати знаех, че ще сляза на второ място.

Спрях да мисля за класацията, тъй като почувствах, че това е огромен товар за мен. Вече мога да се съсредоточвам повече върху работата и да си върна спокойствието и естествения темп на тренировките ", добави полякинята.

" Основната ми цел e да върша някои неща на корта друго що се отнася до техника и тактичност, да се развия като състезател, а не толкоз да преследвам точки за ранглистата ", сподели още Швьонтек.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР