Полякът Роберт Кубица, който е един от претендентите за титулярно

...
Полякът Роберт Кубица, който е един от претендентите за титулярно
Коментари Харесай

Кубица мина тестове с Williams

Полякът Роберт Кубица, който е един от кандидатите за титулярно място в Williams за идващия сезон, организира проби с болид на отбора от Формула 1 на пистата „ Силвърстоун “. 32-годишният водач беше зад кормилото на колата на Williams от 2014 година. Британският отбор дефинира тестванията като сполучливи.

Очаква се до края на годината Кубица и аварийният водач на отбора Пол ди Реста да създадат още една тестова сесия, само че този път в Унгария.

През лятото Роберт Кубица направи проби на „ Хунгароринг “ с болид на Renault, а преди този момент и във Валенсия с кола на Lotus. Той мина и наложителните проби на ФИА, след които получи позволение, че може да се състезава във Формула 1.

Полякът не е карал в съревнование от Формула 1 от 2011 година, когато претърпя ужасяваща злополука по време на рали. Заради тежките пострадвания даже животът му беше в заплаха.

През кариерата си Кубица кара във Формула 1 за Sauber и Renault. Като водач на Sauber завоюва и единствената си победа, триумфирайки в Гран При на Канада през 2008 година. Той беше считан за един от най-талантливите водачи в новата история на Формула 1 и беше слаган паралелно до Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън. В последните години полякът взе участие в рали надпревари и даже имаше етапни победи в Рали Монте Карло, Рали Германия, Рали Франция, Рали Швеция, Рали Мексико и Рали Каталуня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР